1

Epidemiološka situacija u Opovu zabrinjavajuća: Najveći broj novoobolelih u mlađoj populaciji i među nevakcinisanima

Najveći broj novoobolelih u mlađoj populaciji i među nevakcinisanima

OPOVO, 10. septembar 2021 – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo zakljućno sa 10. septembrom u Opštini Opovo je trenutno 80 aktivnih slučajeva Covid-19, tako da se epidemiološka situacija u našoj opštini ocenjuje kao katastrofalna.

Poslednjih nedelju dana velike su gužve ispred kovid ambulante gde se obavljaju pregledi i testiranja. Kako ističu u Domu zdravlja Opovo, najveći broj pozitivnih pacijenata je nevakcinisan, posebno među mlađom populacijom gde je primetno povećanje novoobolelih među srednjoškolcima. Za sada svi pozitivni imaju blažu ili srednju kliničku sliku, tako da za sada nema hospitalizovanih.

Zabeležena su i dva slučaja u osnovnoj školi. Kako nam je rekao direktor škole, u ovim odeljenjima se primenjuju pojačane mere, konstantno provetravanje prostorija, čišćenje i dezinfekcija nakon svakog školskog časa, a u slučaju da se u takvim odeljenjima pojavi još jedan slučaj, celo odeljenje ide u izolaciju.

Punkt za vakcinaciju u Domu zdravlja Opovo otvoren je svakog radnog dana od 8:00 do 13:00 časova i nadležni pozivaju građanstvo da se vakcinišu i strikno primenjivanje zaštitnih mera (nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, držanja rastojanja, itd) u sprečavanju širenja epidemije.

Od početka epidemije u Opštini Opovo je ukupno obolelo 1268 građana.