Konkurs za projekte udruženja građana: Raspodeljeno 1,7 miliona dinara za 15 projekata (video)

23/08/2021

Raspodeljeno 1,7 miliona dinara za 15 projekata

OPOVO, 23. avgust 2021 – U maloj sali kulturnog centra zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov i načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika uručile su ugovore za 15 udruženja građana sa teritorije Opštine Opovo.

U pitanju je drugi ovogodišnji konkurs za projekte udruženja građana na kome je lokalna samouprava raspodelila 1.700.000 dinara.

Načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika ističe raznovsnost i kvalitet projekata koji su na ovom konkursu dobili sredstva.

„Ove godine drugi put smo sproveli konkurs namenjen udruženjima građana sa teritorije naše opštine, a 15 udruženja je dobilo sredstva. Programske aktivnosti su različite što je nama u lokalnoj samoupravi jako drago jer imamo kako oblast omladine, tako imamo i programe koji su namenjeni starijim sugrađanima, naravno i programe koji su namenjeni socijalnoj politici, odnosno ranjivim kategorijama stanovništva, kao i programi koji se odnose na organizaciju tradicionalnih manifestacija i sportsko rekreativnih sadržaja. Smatramo da je podrška udruženjima građana bitna, sa udruženjima građana na kvalitetan način sarađujemo, a da će oni kroz svoje projekte osnažiti svoj rad, a samim tim i doprineti i Opštini Opovo, odnosno široj zajednici da bi se na najbolji mogući način razvijala u pravcima koji su obuhvaćeni radom samih udruženja“, rekla je Jožika.

Na ovogodišnjem konkursu svih 15 udruženja koja su aplicirala dobila su sredstva za realizaciju projekata.   


MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

Rešava se problem sa javnom rasvetom u Sefkerinu

Rešava se problem sa javnom rasvetom u Sefkerinu

SEFKERIN/OPOVO 10. april 2024. Nakon što je lokalna samouprava dobila povratnu informaciju o problemu javne rasvete u delu naselja Sefkerin, kontaktirana je firma nadležna za održavanje javne rasvete koja je izvršila kontrolu i utvrdila kvar trafoa koji je u...

najnovije

najčitanije