1

Vremenske prilike: Danas toplo,na jugu i istoku do 35, od utorka osetno svežije

Danas toplo,na jugu i istoku do 35, od utorka osetno svežije

Srbija, 23. Avgust 2021
Na jugu i istoku Srbije danas će biti veoma toplo sa najvišom temperaturom oko 35 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.
U Srbiji danas pretežno sunčano i toplo, na jugu i istoku i veoma toplo. Posle podne, uveče i tokom noći na severu i zapadnu naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.
Vetar slab i umeren, pre podne jugoistočni, na jugu Banata i jak, posle podne u skretanju na severozapadni, koji će u Vojvodini biti povremeno i jak. Jutarnja temperatura od 11 do 20, najvisa dnevna od 29 na severozapadu do 35 stepeni na jugoistoku.
U Beogradu pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, pre podne jugoistočni, posle podne u skretanju na severozapadni, koji će biti povremeno i jak.
Jutarnja temperatura oko 20, najvisa dnevna 33 stepenas, a u toku noći naoblačenje.
U narednih sedam dana, do 30. avgusta, osetno svežije, osim na jugoistoku gde će doći do pada temperature, ali će se i dalje zadržati toplo vreme.
Tokom dana promenljivo oblačno, mestimicno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, veća kolicina padavina očekuje se u sredu na jugozapadu i zapadu zemlje.