1

Uređenje Barande: Behaton plato i staze kod crkve (video)

Behaton plato i staze kod crkve

BARANDA, 31. jul 2021 – U okviru projekta uređenja centralnih zona naseljenih mesta opštine Opovo, sprovode se radovi na postavljanju behaton ploča na platou ispred i staze oko crkve u Barandi.

Radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević i opštinski većnik Milovan Knežević.

Sveštenik Nebojša Vujinov ističe podršku koju je Srpska pravoslavna opština Baranda dobila od strane lokalne samouprave na renoviranju objekta crkve, a sada i staze i platoa.

„Zahvaljujući predsedniku Markovu i njegovim saradnicima nastavljeno je i završeno sve ono što su obećali, postavljaju se behaton ploče oko i ispred hrama“, izjavio je

Predsednik opštine Miloš Markov najavljuje nastavak ovog projekta u Sefkerinu.

„Nastavili smo sa našim planom postavljanja behaton ploča po naseljenim mestima, kako smo i najavili, posle Opova i Sakula došla je na red i Baranda gde je kao prioritet izraženo da se postavi behaton plato ispred crkve, kao i okvir oko crkve. U pitanju je 110 kvadrata behaton ploča i to se trenutno uspešno realizuje i očekujemo da će za par dana biti završeno. Nakon toga nas očekuje Sefkerin da za ovu godinu završimo priču što se tiče uređenja staza i platoa po centrima naseljenih mesta“, poručio je Markov.

Pripremne, grube zemljane radove sproveli su radnici JP „Mladost“ Opovo, dok postavljanje behaton ploča izvodi firma Grass.