Unapređenje bezbednosti saobraćaja: Projekat startovao u Sefkerinu, postavljaju se usporivači brzine (video)

22/07/2021

Projekat startovao u Sefkerinu, postavljaju se usporivači brzine

SEFKERIN, 22. jul 2021 – U sklopu projekta „Postavke usporivača brzine na teritoriji opštine Opovo, danas su startovali radovi u Sefkerinu, a nastaviće se i u ostala tri opštinska mesta.

Projekat izvodi Javno komunalno preduzeće „Mladost“ Opovo, a radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov, predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić, kao i predstavnici Saveta mesne zajednice Sefkerin.

Tokom izvođenja radova u Partizanskoj ulici izašli su i građani koji su izrazili zadovoljstvo što se postavljaju usporivači brzine jer i ova ulica ima problema sa ograničenjem brzine.

Predsednik opštine Miloš Markov istakao je značaj bezbednosti saobraćaja u sporednim ulicama naše opštine.

„Danas je počeo projekat postavljanja usporivača brzine na teritoriji naše opštine. Počeli smo od Sefkerina i ovde ćemo u ulicama Partizanska i JNA, nakon toga nakon toga prelazimo u Opovo gde ćemo raditi kritične ulice, pa u Barandu i Sakule. Svako naseljeno mesto na teritoriji naše opštine dobiće usporivače brzine za one ulice gde su predstavnici mesnih zajednica rekli da je prioritetno, gde se brzo vozi, a gde je radi bezbednosti naših sugrađana da se oni postave“, izjavio je Markov.


PROČITAJTE JOŠ: Banatski slatki dan u subotu


Kako je naveo predsednik opštine, usporivači su u skladu sa svim standardima, za one koji voze prilagođenim brzinom, a inters projekta da se reguliše saobraćaj i da se zaista vodi računa o bezbednosti u saobraćaju.
Radove na postavljanju usporivača brzine finansira lokalna samouprava iz sredstava za unapređenja bezbednosti saobraćaja.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije