Inspekcija za zaštitu životne sredine: Obaveštenje o sistematskoj deratizaciji na teritoriji Opštine Opovo

July 9, 2021

Obaveštenje o sistematskoj deratizaciji na teritoriji Opštine Opovo

OPOVO, 9. jul 2021 – U periodu od 12. do 24. jula na teritoriji opštine Opovo sprovodiće se sistematska deratizacija koja će obuhvatiti sva domaćinstva u sva četiri naseljena mesta, nesređenu deponiju – smetlište u Sakulama, divlje deponije  i neuređene javne površine.

Sistematska deratizacija – suzbijanje miševa i pacova vršiće se preparatima na bazi brodifakuma koji može biti otrovan za ljude i životinje.  Da bi se izbegla nepoželjna trovanja pozivamo građane da se pridržavaju sledećeg:

– Sprečiti decu da dođu u kontakt sa zatrovanim mamcima

– Onemogućiti domaćim životinjama pristup postavljenim mamcima

– NE DIRATI zatrovane mamce

U slučaju trovanja obratiti se najbližoj zdravstvenoj ustanovi ili pozvati Nacionalni centar za kontrolu trovanja ( tel. 011/3608440)

Kao antidot primenjuje se vitamin K1.

Deratizaciju sprovede ekipe „EKO-SAN PLUS“ DOO na osnovu Ugovora broj 404-42/21 od 18.06.2021. godine zaključenog  sa Opštinskom upravom Opovo za 2021. godinu u svrhu kontrole glodara kao štetočina i kao  prenosioca  zaraznih bolesti čoveka, domaćih i divljih životinja. (M.M.)

pročitajte još i

Sefkerin: Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova

Sefkerin: Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova

Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova SEFKERIN, 24. septembar 2022 – Pred odlazak u penziju, Živu Nestorova (65) iz Sefkerina zadesila je velika nesreća. Naime, njemu je letos izgorela kuća do temelja, tako da je ostao bez krova nad glavom. Živa je navikao na...

Opštinska uprava Opovo: Suzbijanje krpelja i smrdibuba

Opštinska uprava Opovo: Suzbijanje krpelja i smrdibuba

Suzbijanje krpelja i smrdibuba OPOVO, 23. septembar 2022 - Nekoliko godina unazad, naročito u periodu seprembar - oktobar primećen je povećan broj smrdibuba  na fasadama ali i u stambenim objektima, kada traže povoljno mesto za prezimljavanje, tako da smo bili svedoci...

najnovije

najčitanije