Vučić: Prosečna plata u januaru 612 evra, povećanje minimalne zarade

06/07/2021

Prosečna plata u januaru 612 evra, povećanje minimalne zarade

BEOGRAD, 5/6. jul (Tanjug) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se očekuje da će prosečna plata u januaru iduće godine u Srbiji biti oko 612 evra.
On je na TV Hepi rekao da je prosecna plata u Beogradu sada 705 evra, a da bi u januaru trebalo da bude 770 evra.
Zarade naglo skaču, zemlja ide napred, istakao je Vučić navodeći i da su u pitanju tektonske promene i da se to mnogima ne sviđa.
“Decenijama smo učili da ne možemo da pobeđujemo, a danas kada pobeđujemo u ekonomiji sami u to ne verujemo”, rekao je Vučić dodajući da treba da imamo više samopouzdanja.
“Što bi neko voleo da budemo ispred njega”, upitao je Vučić dodajući da smo naučeni da decenijama budemo na začelju Evrope, i da ne možemo da prihvatimo da Srbija bude uspesnija.
Navodi i da se mnogi, koji su odlazil,i sada vraćaju i to se vraćaju oni koji su najpametniji i najobrazovaniji.
Vratiće se ogroman broj u narednih pet godina, ali moramo da vratimo zanatlije kojih ovde više nema, kaže.
“Nedostaju varioci, mesari, vodoinstalateri, bravari, tesari”, navodi Vučić i kaže da dolaze da rade ljudi iz okolnih zemalja. Naveo je da na Beogradu na vodi od 2.175 radnika svega 200 je iz Srbije. Dodao je i da nezaposlenost više nije problem, ali da je problem natalitet.
Kaže da će biti 11 ili 12 odsto nezaposlenih po novoj metodologiji u koju ne ulazi poljoprivreda.
Bivša vlast nije verovala da će neko ozbiljno da radi i napravi reforme, primetio je, i dodao da su osnove privrede za sve ovo što je danas postignuto postavljene reformama 2014 godine

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije