Šah Open turnir Srebrno jezero: Solidan nastup Vlajkovića

05/07/2021

u SPORT

Solidan nastup Vlajkovića

OPOVO, 5. jul 2021 – U Velikom Gradištu na Srebrnom jezeru od 23. do 30. juna odigran je tradicionalni Open turnir na kojem je ove godine učešće uzelo 220 igrača sa velikim brojem učesnika iz stranih zemalja, njih više od 70.

Igrači su podeljini u dve grupe A i B, na A turniru nastupila su najveća imena domaćeg šaha ali i nekoliko izuzetno zvučnih svetskih zvezda kao što su: Ter-Sahakian Samvel, Petrosyan Manuel, Nihal Sarin, svi sa rejtingom preko 2600, dok su na B turniru, takozvanom amaterskom trurniru, pravo učešća imali igrači sa rejtingom manjim od 2200. Naravno, sasvim očekivano, A turnir je osvojio Indijac Nihal Sarin.

Zbog izuzetno jake konkurencij na A turniru naš takmičar, Goran Vlajković, neposredno pre samog starta turnira odlučio je da ipak nasupi na B turniru, gde je svrstan među favorite, što je negde konačni plasman i pokazao.

Naime, iz devet kola Vlajković je zabeležio pet pobeda, tri remija i jedan poraz, što mu je na kraju bilo dovoljno za podelu 5-8 mesta, a pripala i mu ne i novčana nagrada od nešto više od 10.000,00 dinara. Kako kaže, nagradu će pokloniti svom klubu, ŠK „Bata Ćosić“ Opovo.

„Na početku turnira pokušao sam da igram čvrsto i sigurno, bez pozicionog avanturizma, bez ikakvih rizika, računajući da ću izostanak borbenosti nadoknaditi iskustvom u kasnijim fazama igre, a što nije donelo naročiti rezultat. U poslednja tri kola potpuno sam promenio taktiku i birao sam izuzetno oštre i dvosekle varijante te sam  potpuno nadigrao svoje protivnike iz Turske , Danske i Azerbejdžana, tako da sam u poslednja tri kola osvojio maksimalna tri boda i priključio se vrhu tabele. Već od 17. do 24. jula nastupiću na otvorenom turniru u Senti, na tradicionalnom turniru „Senćanska bitka“, međutim i pored želje da i na ovom turniru nastupim u amaterkoj grupi obavešten sam od strane organizatora da to nije moguće i da ću morati da se suprotstvim vrlo ozbiljnim takmičarima“, izjavio je Vlajković.

pročitajte još i

Fudbal: Pripremne utakmice pred početak opštinske lige

Fudbal: Pripremne utakmice pred početak opštinske lige

Pripremne utakmice pred početak opštinske lige SAKULE / SEFKERIN, 27. mart 2023 – Naredne nedelje startuje prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, tako da je ovaj vikend bio prilika za proveru forme sakulskog Borca i sefkerinskog Tempa....

Fudbal: Pobeda Radničkog za prvu poziciju na tabeli

Fudbal: Pobeda Radničkog za prvu poziciju na tabeli

Pobeda Radničkog za prvu poziciju na tabeli BARANDA, 26. mart 2023 – Ubedljivom pobedom u malom opštinskom derbiju, Baranđani su izbili na prvu poziciju tabele Druge južnobanatske lige – zapad. RADNIČKI (Baranda) – OMLADINAC 1927 (Opovo) 4:0 (3:0); Mada su danas...

Košarka: Lider prvenstva ipak prejak za Opovčane

Košarka: Lider prvenstva ipak prejak za Opovčane

Košarka: Lider prvenstva ipak prejak za Opovčane OPOVO, 25. mart 2023 – Očekivano, lider prvenstva, pančevački Dinamo bio je prejak za opovački klub. DINAMO (Pančevo) – OPOVO 99 87:65 (20:18; 29:10; 21:21; 17:16); Bila je dovoljna samo jedna četvrtina (druga) da...

najnovije

najčitanije