Šah Open turnir Srebrno jezero: Solidan nastup Vlajkovića

July 5, 2021

u SPORT

Solidan nastup Vlajkovića

OPOVO, 5. jul 2021 – U Velikom Gradištu na Srebrnom jezeru od 23. do 30. juna odigran je tradicionalni Open turnir na kojem je ove godine učešće uzelo 220 igrača sa velikim brojem učesnika iz stranih zemalja, njih više od 70.

Igrači su podeljini u dve grupe A i B, na A turniru nastupila su najveća imena domaćeg šaha ali i nekoliko izuzetno zvučnih svetskih zvezda kao što su: Ter-Sahakian Samvel, Petrosyan Manuel, Nihal Sarin, svi sa rejtingom preko 2600, dok su na B turniru, takozvanom amaterskom trurniru, pravo učešća imali igrači sa rejtingom manjim od 2200. Naravno, sasvim očekivano, A turnir je osvojio Indijac Nihal Sarin.

Zbog izuzetno jake konkurencij na A turniru naš takmičar, Goran Vlajković, neposredno pre samog starta turnira odlučio je da ipak nasupi na B turniru, gde je svrstan među favorite, što je negde konačni plasman i pokazao.

Naime, iz devet kola Vlajković je zabeležio pet pobeda, tri remija i jedan poraz, što mu je na kraju bilo dovoljno za podelu 5-8 mesta, a pripala i mu ne i novčana nagrada od nešto više od 10.000,00 dinara. Kako kaže, nagradu će pokloniti svom klubu, ŠK „Bata Ćosić“ Opovo.

„Na početku turnira pokušao sam da igram čvrsto i sigurno, bez pozicionog avanturizma, bez ikakvih rizika, računajući da ću izostanak borbenosti nadoknaditi iskustvom u kasnijim fazama igre, a što nije donelo naročiti rezultat. U poslednja tri kola potpuno sam promenio taktiku i birao sam izuzetno oštre i dvosekle varijante te sam  potpuno nadigrao svoje protivnike iz Turske , Danske i Azerbejdžana, tako da sam u poslednja tri kola osvojio maksimalna tri boda i priključio se vrhu tabele. Već od 17. do 24. jula nastupiću na otvorenom turniru u Senti, na tradicionalnom turniru „Senćanska bitka“, međutim i pored želje da i na ovom turniru nastupim u amaterkoj grupi obavešten sam od strane organizatora da to nije moguće i da ću morati da se suprotstvim vrlo ozbiljnim takmičarima“, izjavio je Vlajković.

pročitajte još i

Fudbal: Rezultati mlađih kategorija Omladinca i Borca

Fudbal: Rezultati mlađih kategorija Omladinca i Borca

Rezultati mlađih kategorija Omladinca i Borca OPOVO / SAKULE, 1. oktobar 2022 – U okviru 4. kola Pionirske lige južni Banat – grupa sever Omladinac je izgubio u Opovu od Sloge iz Plandišta 0:5, dok su pioniri sakulskog Borca bili više nego ubedljivi u susretu sa...

Šah – Prva liga Srbije: Opovčani zadržali status prvoligaša

Šah – Prva liga Srbije: Opovčani zadržali status prvoligaša

Opovčani zadržali status prvoligaša Vrnjačka banja, 20 – 30. septembar 2022 - U Vrnjačkoj Banji je održano prvenstvo Prve lige Srbije na kojoj je debitovao opovački ŠK „Bata Ćosić“. Nakon izuzetno teške i naporne borbe naši šahisti su u finišu lige obezbedili opstanak...

najnovije

najčitanije