Ispratili smo još jednu generaciju: Učenici osmih razreda proslavili matursko veče (videо)

July 4, 2021

Učenici osmih razreda proslavili matursko veče

OPOVO, 3. jun 2021 – Učenici završnog razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“ proslavili su malu maturu u hotelu „Stari Banat“ u Opovu.

Kao i prethodnih godina organizovan je defile centralnim ulicama Opova. Maturanti iz cele opštine sakupili su se u opovačkom parku kod fontane, odakle su odeljenja iz Opova, Barande, Sakula i Sefkerina, zajedno sa svojim nastavnicima krenuli ulicom Borisa Kidriča i Tamiške do hotela.

Maturantima su se obratili direktor škole Slaviša Miškov i predsednik opštine Miloš Markov poželevši im uspešan nastavak školovanja i puno uspeha u životu.

Miškov je istakao činjenicu da je i pored otežanih uslova nastave zbog pandemije, ovo jedna od najuspešnijih generacija u poslednjih petnaestak godina.

„Godina je bila vrlo teška ali smo se potrudili da olakšamo đacima. Oni su to prihvatili i na kraju dobro je što su pokazali na završnom ispitu sjajne rezultate. Radili smo neka poređenja, tako da imamo u poslednjih 15 godina najbolji uspeh i najbolje rezultate. Dakle sjajna generacija i ja sam malo pre obraćajući se deci reako da smo zaista ponosni što su bili naša deca, što smo ih imali i bukvalno su opravdali naša očekivanja“, izjavio je Miškov.

Lokalna samouprava je i ove godine značajno podržala organizaciju maturske večeri i pripremila poklone za svakog od prisutnih maturanata, koje su uručili predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov.

Predsednik opštine je takođe pohvalio uspeh ove generacije i istakao da je briga o mladima jedan od primarnih prioriteta lokalne samouprave.

„Deca i mladi su prioritet lokalne samouprave, a ova generacija je imala takvu vrstu izazova gde su se zatekli usred pandemije korone, sa jednim posebnim sistemom rada, gde smo mi kao lokalna samouprava pomagali školi u onom smislu da mogu što neometanije da funkcionišu, odnosno, da se nastava što kvalitetnije organizuje. To nam se vratilo na taj način što imamo jednu izuzetno dobru generaciju koja je zaista postigla odlične rezultate prilikom školovanja ali i prilikom polaganja prijemnog ispita, tako da se nadam da će veći broj naših učenika upisati ono što su želeli. Lokalna samouprava kao javni servis građana uvek je tu da pruži podršku deci i mladima u svim segmentima njihovog života, posebno u obrazovanju, što je u nekom trenutku i ključni segment“, poručio je Markov. 

Ove školeske godine bilo je 14 nosilaca Vukove diplome, a ono što je još značajnije jeste podatak da su maturanti završni ispit uradili iznad očekivanja.

pročitajte još i

NSZ Pančevo: Sajam zapošljavanja u Pančevu

NSZ Pančevo: Sajam zapošljavanja u Pančevu

Sajam zapošljavanja u Pančevu PANČEVO, 27. septembar 2022 - U četvrtak 29. septembra, od 11 do 13 časova, u ulici Vojvode Živojina Mišića (Korzo) u Pančevu, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje i Gradske uprave Grada Pančeva održaće se Sajam...

Eko kadar Opovo: U petak dodela nagrada pobednicima konkursa

Eko kadar Opovo: U petak dodela nagrada pobednicima konkursa

U petak dodela nagrada pobednicima konkursa Opštinska narodna biblioteka Opovo pod pokroviteljstvom opštine Opovo raspisala je 4. jula 2022. godine konkurs pod nazivom Eko kadar Opovo. Tekst konkursa sa detaljnim uputstvima objavljen je na zvaničnom sajtu ustanove 4....

najnovije

najčitanije