Prijem vukovaca: Najboljim učenicima osnovne škole uručene nagrade (video)

July 2, 2021

Najboljim učenicima osnovne škole uručene nagrade

OPOVO, 2. jul 2021 – U kabinetu predsednika opštine priređen je prijem za 14 nosilaca Vukove diplome, njihove razredne starešine i direktora Osnovne škole „Dositej Obradović. Najboljim učenicima uručeni su pokloni, po tablet računar, dok je đak generacije Iva Krivokuća dobila laptop računar.

U neposrednom razgovoru sa predsednikom opštine „vukovci“ su izneli svoje utiske i planove, Markov im je poželeo uspešan nastavak školovanja i da ispune sve svoje želje.

Najveći broj „vukovaca“ odlučio se za informacione tehnologije i ekonomiju, dvoje za vazduhoplovnu školu i po jedan za sportsku i klasičnu gimnaziju, muzičku školu i medicinu.

Đak generacije Iva Krivokuća, kao i Mihajlo Veselinović kažu da je potrebno dosta rada da bi se postigao ovakav uspeh ali da se nađe vremena i za druženje i zabavu.

„Iskreno, nisam očekivala i nisam razmišljala toliko o tome i drago mi je biti jedan od najboljih u generaciji. Planiram da upišem Prvu beogradsku gimnaziju, nadam se da ću upisati tu prvu želju i onda, videću šta ću dalje“, rekla nam je Krivokuća.

Među vukovcima su i četiri košarkašice Agros Basketa, Ana, Isidora, Jana i Tatjana, koje ističu dobru saradnju sa trenerima što im je omogućilo usklađenost između obaveza u školi i klubu, a zanimljivo je da Isidora i Jana pored bavljenja košarkom pohađaju i muzičku školu.

Rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti, javnu upravu i opšte poslove Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika nagrade vidi, pre svega, kao podsticaj za njihov budući rad.

„Tradicionalno, lokalna samouprava je priredila poklone za nosioce Vukove diplome i đaka generacije. Ovim malim znakom pažnje kojim smo hteli da nagradimo uspeh dece koja su ostvarila najbolje rezultate u osnovnoj školi i podsticaj da i dalje budu tako uspešni u svom radu i učenju“, izjavila je Jožika.

Ovogodišnji nosioci Vukove diplome su Iva Krivokuća, Ana Jovanov, Tatjana Veljanovski, Isidora Ninkov, Aleksandra Jana Milenković, Maja Stojčić, Isidora Popov, Marija Milovanović, Dušan Stajić, Miloš Urs, Mihajlo Veselinović, Milana Nedić , Anđela Komluški i Nikolina Tasić.
Lokalna samouprava je i ove godine postavila bilbord u centru Opova na kojem su predstavljeni najbolji učenici OŠ „Dositej Obradović“.

pročitajte još i

Matične knjige venčanih: U septembru šest venčanja

Matične knjige venčanih: U septembru šest venčanja

U septembru šest venčanja OPOVO, 1. oktobar 2022 - Tokom septembra na teritoriji Opštine Opovo održano je šest venčanja, četiri u Opovu i dva u Sefkerinu. OPOVO: Đorđe Šimšić i Jovana Lekić; Nemanja Janjić i Tanja Spasevski; Saša Jovanov i Jelena Surdanov; Saša...

Popis stanovništva 2022: Danas počinje popis

Popis stanovništva 2022: Danas počinje popis

Danas počinje popis BEOGRAD, 1. oktobra (Tanjug) - U Srbiji danas počinje popis stanovništva, a oko 15.000 izabranih popisivača krenuće od vrata do vrata, metodom intervjua da od građana prikupljaju popisne podatke. Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin...

Obaveštenje: Zatvara se deo ulice Borisa Kidriča

Obaveštenje: Zatvara se deo ulice Borisa Kidriča

Zatvara se deo ulice Borisa Kidriča OPOVO, 30. septembar 2022 – Obaveštavaju se stanari stambenih zgrada i korisnici poslovnih prostorija da se za sledeće dane planira obustava saobraćaja u Opovu u delu ulice Borisa Kidriča i to od raskrsnice sa ulicom Bratstva...

najnovije

najčitanije