Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava: Zapošljavanje žena za otpočinjanje sopstvenog biznisa

02/07/2021

u OGLASI

Zapošljavanje žena za otpočinjanje sopstvenog biznisa

BEOGRAD, 2. jul 2021 – Privredno društvo Mozzart DOO Beograd zajedno sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, u skladu sa zaključenim Protokolima o saradnji,  objavljuje Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava namenjenih samozapošljavanju nezaposlenih žena, za podršku započinjanju sopstvenog biznisa.

Opšti cilj je ekonomsko osnaživanje žena, promocija rodne ravnopravnosti, razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva kod nezaposlenih žena, posebno u nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije, kao i unapređenje efikasnosti i institucionalne podrške poslovanju i razvoju žena preduzetnica.

Podrška obuhvata  bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja, na osnovu dostavljenog Zahteva za dodelu sredstava za samozapošljavanje u kojem je opisan predlog projekta sa analizom troškova i jednogodišnjim planom razvoja projekta nezaposlenih žena, za pokretanje i vođenje posla, dodelom bespovratnih sredstava.

Privredno društvo Mozzart DOO Beograd obezbediće  medijsku, marketinšku i logističku podršku odabranim projektima u skladu sa svojim kapacitetima i mogućnostima.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju žene koje su nezaposlene i imaju kvalitetnu poslovnu ideju za samozapošljavanje.

Ukupno raspoloživa sredstva za namene ovog Javnog poziva, iznose 50.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan isplate sredstava.

Bespovratna sredstva dodeljuju se u ukupnom iznosu od najviše 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan isplate sredstava, po odabranom projektu, u zavisnosti od svake pojedinačne poslovne ideje nezaposlene žene, u cilju osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos. Sredstva se dodeljuju prema dinamici utvrđenoj ugovorom zaključenim između pravnog lica koje osnuje podnositeljka zahteva i finansijera – Privrednog društva Mozzart DOO Beograd, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze i na osnovu koga se vrši isplata sredstava.

Nezaposlena žena koja ostvari pravo na bespovratna sredstva u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje dvanaest meseci, počev od dana dodele bespovratnih sredstava, odnosno otpočinjanja obavljanja delatnosti.

Pre dodele sredstava,  Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost vrše proveru ispunjenosti zakonskih uslova i uslova ovog javnog poziva za nezaposlenu ženu.

Uslove za učešće, dodatne kriterijume, obaveznu i dodatnu dokumentaciju, način prijavljivanja i rok za podnošenje prijava možete preuzeti na:

https://www.minrzs.gov.rs/sr/konkursi/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-namenjenih-zaposljavanju-zena-za-podrsku-za-otpocinjanju-sopstvenog-biznisa

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije