Kulturno leto 2021: Pozorišne predstave, koncerti klasične muzike, književni susreti, izložbe, bazari…

16/06/2021

Pozorišne predstave, koncerti klasične muzike, književni susreti, izložbe, bazari…

OPOVO, 16. jun 2021 – Opštinska narodna biblioteka Opovo organizuje je niz događaja ovog leta: pozorišne predstave za decu i odrasle, koncerte klasične muzike, promocije knjiga lokalnih autora, kolektivne izložbe, manifestacije u cilju promocije kulturnog turizma i lokalnih tema.

Lutkarsko pozorište „Zvezdica“ iz Zrenjanina igraće dve predstave: predstavu „Zvezdan“ a zbog velikog interesovanja i predstavu „Guska na Mesecu“ koja je prvi put gostovala na sceni Kulturnog centra Opovo 2020. godine.

U avgustu publiku očekuje predstava „Ženski razgovori“ po tekstu Duška Radovića u izvođenju Svetlane Bojković, Katarine Žutić i Milana Caci Mihailovića, jedna od onih predstava koja nikoga na ostavlja ravnodušnim i koja će vas nasmejati do suza.

Prvi put u organizaciji Biblioteke a pod pokroviteljstvom opštine Opovo organizovan je foto-konkurs za lokalne umetnike i ljubitelje fotografije. Konkurs „Eko kadar Opovo“ promoviše prirodne vrednosti Opova i ističe značaj očuvanja zaštite životne sredine.

kulturno leto 2021

Povodom 70 godina od osnivanja Biblioteke organizovane su promocije knjiga naših sugrađanka: Nada Kljajić će predstaviti zbirku pesama „Zbog čoveka u ljudima“, dok će Draga Đurić govoriti o svojoj knjizi „Dani u nedelji u narodnoj kulturi južnih i Istočnih Slovena“.

Kao i svake godine, biće organizovani koncerti klasične muzike: koncert „Moj svet klasične muzike“ u izvođenju naših najmlađih sugrađana, u klasi Ivane Josić, ali i koncert trio harfi „Paskal“ u izvođenju Jelene Tutić, Jelene Čubrilović i Irine Pejoske.

U saradnji sa Aktivom žena iz Opova biće organizovana manifestacija „Banatski slatki dan“. Svi zainteresovani, udruženja, firme i pojedinci, predstaviće svoje slatke poslastice. Izložba će biti prodajnog karaktera.

Galerija „Jovan Popović“ nastavlja sa svojim utvrđenim planom i programom te će naši sugrađani imati prilike da vide dve koletivne izložbe: izložbu „Najbolje od nas“ u saradnji sa ULUPUDS-om koja će predstaviti renomirane umetnike fotografije, a potom i izložbu „Zakorači u našu priču“ koja okuplja preko dvadeset ilsutratora knjiga za decu.

Za učesnike izložbe „Najbolje od nas“ organizovano je i fotografsko druženje, foto-safari, a teme fotografija su istorijske, kulturne, prirodne i druge lepote opštine Opovo, kulturno-istorijski spomenici, verski objekti, običaji, ljudi, ulice, kulturni i sportski događaji, manifestacije, pejzaži i sve ono što predstavlja lepotu i specifičnost Opova.

Svaki događaj biće posebno najavljen, a sve dodatne informacije možete pročitati na sajtu: https://onbopovo.org.rs/

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije