Ministarstvo unutrašnjih poslova: Akcija pojačane kontrole saobraćaja u periodu od 16. do 22. juna

15/06/2021

Akcija pojačane kontrole saobraćaja u periodu od 16. do 22. juna

Beograd, 15.jun 2021.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 16. do 22. juna ove godine na teritoriji Republike Srbije sprovodiće akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

U okviru akcije, u subotu, 19. juna, po prvi put će biti realizovana i akcija pod nazivom „Alcohol and Drugs Marathon”, kada će tokom 24 časa neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola jedan je od najvećih problema bezbednosti saobraćaja u većini evropskih zemalja, uključujući i Srbiju. Reč je o prekršaju koji, uz prekoračenje brzine, najviše doprinosi izazivanju saobraćajnih nezgoda i težini posledica.

S druge strane, prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u ogromnom je porastu u svim evropskim zemljama, a u Srbiji je broj sankcionisanih vozača od početka ove godine gotovo tri puta veći u odnosu na isti period prošle godine.

Policijski službenici saobraćajne policije su od početka ove godine iz saobraćaja isključili oko 18.000 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju i 700 vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Akcija saobraćajne policije koja će trajati od 16. do 22. juna istovremeno će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).


MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

najnovije

najčitanije