Stand up komedija u Opovu: „Život“ po Neši Bridžisu (video)

June 13, 2021

„Život“ po Neši Bridžisu

OPOVO, 13. jun 2021 – Opovačka publika je tokom prethodnih nekoliko godina imala prilike da u okviru programskih sadržaja Kulturnog centra Opovo vidi širok spektar različitih scenskih žanrova, a u petak je imala priliku da po prvi put, na domaćem terenu, gleda stand up komediju.

Stand up komedija poslednjih godina na ovim prostorima doživljava renesansu zahvaljujući nekolicini izvanrednih komičara koji su ovu vrstu scenskog izražavanja popularizovali i podigli na viši nivo. Svakako, među njima se, kao jedan od najboljih i napopularnijih, izdvaja Nenad Danilović, alijas Neša Bridžis. Sve ono što stand up kao pozorišna disciplina izražava i oslikava, a to su duhovitost, sarkazam, podsmeh raznim negativnim društvenim navikama, a sve to često i kroz kolokvijalno i frivolno izražavanje, mogli smo da vidimo i čujemo u predstavi pod nazivom „Život“ u izvedbi Neše Bridžisa.

Nenad Danilović – Neša Bridžis – stand up predstava “Život”

Najednostavniji opis ove predstave je sat i po neprekidnog i gromoglasnog smeha koji je odjekivao salom tokom nastupa. Komunikacija i interakcija sa publikom, šale na svoj ali i račun publike, komedije situacije koje smo svi na ovaj ili onaj način i sami doživljavali, u izvođenju Bridžisa dobijaju poseban šarm.

Danilović je nakon nastupa dugo ostao u sali gde se fotografisao i razgovarao sa posetiocima nastupa, a uspeo je i da se prošeta Opovom koje je na njega, kako je izjavio za Glas Opova, ostavilo utisak.

„Fino je ovo mestašce za život, ja sam zaš’o u neke poznije godine, tako da mi više prijaju neka manja, mirnija mesta. S obzirom da sam se preselio u Novi Sad, obilazim ovakva mesta i prvo da se zahvalim vama što ste sve to lepo organizovali i Opštini Opovo na finom dočeku. Mada su mesta ograničena u merama što se tiče korone, izvodljivo je da se napravi jedan dobar stand up. Srećan sam što sam prvi put ovde i nadam se i nekoj saradnji i dalje“, rekao je Danilović pred početak predstave.

A predstava, pa kao što smo već rekli, sat i po neprekidnog smeha. Stand up je stigao i u Opovo.

pročitajte još i

Pozorište: Svlačenje – komedija naših naravi (video)

Pozorište: Svlačenje – komedija naših naravi (video)

Svlačenje – komedija naših naravi https://youtu.be/S8jnuR3K0VU OPOVO, 1. oktobar 2022 – Sjajna atmosfera u sali Kulturnog centra Opovo pratila je pozorišnu predstavu „Svlačenje“ po tekstu i u režiji Mirjane Bobić Mojsilović gde su glavne role nosile Jelica Sretenović...

Eko kadar Opovo: Uručene nagrade za najbolje radove (video)

Eko kadar Opovo: Uručene nagrade za najbolje radove (video)

Uručene nagrade za najbolje radove https://youtu.be/FxtpvaPUDfQ OPOVO, 30. septembar 2022 - Povodom drugog po redu foto konkursa Eko kadar Opovo, u maloj sali Kulturnog centra Opovo održana je svečanost na kojoj su uručene nagrade pobednicima i izloženo 15 radova koji...

Kulturni centar Opovo: Sklad i saglasje hora HarmoniUm

Kulturni centar Opovo: Sklad i saglasje hora HarmoniUm

Sklad i saglasje hora HarmoniUm OPOVO, 28. septembar 2022 – Simboličnog naziva HarmoniUm (harmonija – sklad, lepota, saglasje; um – razumevanje, umeće) počeo je da radi hor Kulturnog centra Opovo pod vođstvom mastera solo pevanja, profesorke Ivane Josić. Kako ističe...

najnovije

najčitanije