Ekologija i zaštita životne sredine: Nastavlja se realizacija programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”

08/06/2021

Nastavlja se realizacija programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”

NOVI SAD, 8. jun – Protokol o saradnji u vezi s realizacijom programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” potpisan je 3. juna u Skupštini AP Vojvodine. Ovaj program pokrenut je pre 12 godina, a danas broji ukupno devet partnera.

„Naš sekretarijat je 2009. godine potpisao prvi protokol o saradnji. Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ovde, na ovaj način želimo da podržimo jedni druge, a posebno prosvetne radnike, u nastojanju da briga o mikrosredini i okruženju u kojem svakodnevno boravimo postane način razmišljanja i delovanja, te da bude trajno opredeljenje svih nas”, izjavio je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš.

Protokol o saradnji ove godine potpisalo je devet partnera ‒ šest sekretarijata Pokrajinske vlade (PS za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, PS za urbanizam i zaštitu životne sredine, PS za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, PS za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, PS za privredu i turizam i PS za sport i omladinu), Grad Novi Sad, JP „Vojvodinašume” i Pokret gorana Vojvodine.

U realizaciju projekta ove godine uključio se i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a prema rečima sekretara Daneta Baste, izuzetno je važno da se mladi edukuju o ekologiji i zaštiti životne sredine, značaju reciklaže i pošumljavanja i drugim pitanjima značajnim za očuvanje sredine u kojoj žive.

Podsekretarka u Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine Brankica Tabak istakla je da je važno da institucije podrže ovakve programe.

„Zbog pandemije nismo bili u mogućnosti da potpisivanje Protokola organizujemo u uobičajenom periodu, to jest u decembru. Srećom, za dobre stvari nikada nije kasno. Sada nam preostaje da iz dostavljenih izveštaja aktivnosti škola koje su učestvovale u programu vidimo ko je bio najbolji, ko se najviše potrudio i da ih za to i nagradimo”, rekla je podsekretarka Tabak.

Program pod nazivom „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” ima za cilj podizanje svesti i lične odgovornosti za brigu o životnoj sredini u vaspitno-obrazovnim ustanovama i lokalnim zajednicama na teritoriji AP Vojvodine. On doprinosi i tome da deca i učenici budu prepoznati kao ključni činioci promena i kao snaga budućnosti u oblasti životne sredine i održivog razvoja.


MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije