Pomoć države: Danas počela prijava za 3.000 dinara za vakcinisane

01/06/2021

Danas počela prijava za 3.000 dinara za vakcinisane

BEOGRAD, 1. juna (Tanjug) – Od ponoći počela je prijava građana koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine za pomoć od 3.000 dinara.

Prijave se vrše preko sajta Uprave za trezor na adresi pmi.trezor.gov.rs

Mogu se prijaviti svi državljani Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji zemlje, zaključno s jučerašnjim danom, primili makar jednu dozu vakcine.

“Želja nam je da što pre razvijemo kolektivni imunitet i da što veći broj građana primi makar jednu dozu vakcine protiv kovida 19, upravo zbog toga smo izašli i sa ovim predlogom da nagradimo sve one koji su primili makar jednu vakcinu”, rekao je ranije Tanjugu ministar finansija Siniša Mali.

Napominje da će prijava biti jednostavna, ista kao za pomoć od 30+30 evra i dodao da će proces prijavljivanja trajati do 15. juna, dok će u petak, 4. juna, početi i prijava putem telefona.

Mali je napomenuo da penzioneri ne treba da se prijavljuju za tu vrstu pomoći, ali da je potrebno da se prijave korisnici socijalne pomoći.

Podsetio je da je u toku i treći paket pomoć koji je Vlada Srbije definisala da pomogne privredi i građanima.

“Prošle nedelje smo isplatili pomoć za sve naše sugrađane koji žive na KiM, sada krećemo sa isplatom 3.000 dinara za vakcinisane”, naveo je Mali.

Dodaje da će u junu biti isplaćena još jedna, treća, rata u vrednosti od 50 odsto minimalne zarade za pomoć privredi, kao i podrška autoprevoznicima.

“Svako obećanje ispunjavamo u dinar i u dan”, rekao je Mali.

Pozvao je građane koji su vakcinisani da iskoriste ovu priliku i da se prijave za 3.000 dinara, jer je to, kaže, nagrada što pomažu državi u nameri da izgradi kolektivni imunitet.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, prijava za 3.000 dinara biće jednostavna, ista kao što je to bio slučaj kada su se građani prijavljivali za 30 plus 30 evra, odnosno biće potrebno da se unese matični broj, zatim broj važeće lične karte i da se izabere banka.

Za ovu meru podrške vakcinisanim građanima penzioneri se ne prijavljuju, dok za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Od petka, 4. juna, počinje da radi i kontakt centar za prijavu telefonom, a broj će biti objavljen pred početak njegovog rada.

Isplate će biti realizovane odmah po završetku prijave.

Mali je naglasio da država u dinar i u dan isplaćuje obaveze koje ima, pa je tako već 5,7 miliona građana primilo prvu ratu od 30 evra, u okviru mere podrške 30 plus 30 evra, dok će im druga biti isplaćena u novembru.

Podsetio je i da će nezaposleni sredinom juna meseca dobiti po 60 evra, dok će penzioneri u septembru dobiti dodatnih 50 evra.

Takođe, rekao je ministar, prošle sedmice je našim građanima na Kosovu i Metohiji uplaćena mera pomoći i podrške, i to po 100 evra za svako lice, uključujući i decu, odnosno po 200 evra ukoliko je reč o nezaposlenom licu.

U junu će biti isplaćena poslednja, treća rata u vrednosti od 50 odsto minimalne zarade za pomoć privredi, kao i treća od šest rata podrške autoprevoznicima.

Prijava za pomoć OVDE

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Koronavirus: Povećava se broj novozaraženih

Koronavirus: Povećava se broj novozaraženih

Koronavirus: Povećava se broj novozaraženih OPOVO, 18. jul 2022 - Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u Južnobanatskom okrugu kod 226 osoba test je bio pozitivan na koronavirus. U Pančevu je bilo 111 pozitivnih, u Vršcu 50, Kovinu 28, Beloj...

Koronavirus: u Južnom Banatu blizu 100 pozitivnih

Koronavirus: u Južnom Banatu blizu 100 pozitivnih

u Južnom Banatu blizu 100 pozitivnih Pančevo, 13. Jul 2022Prema novim podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u Južnobanatskom okrugu u utorak 92 osobe su bile pozitivne na koronavirus. U Pančevu su 43 osobe pozitivne, u Vršcu 19, Kovinu 8, Plandištu 8, Opovu...

Koronavirus: Kovid jenjava, ali i dalje prisutan

Koronavirus: Kovid jenjava, ali i dalje prisutan

Koronavirus: Kovid jenjava, ali i dalje prisutan Opovo, 6. April 2022U poslednja 24 sata u Južnom Banatu je registrovano 55 slučajeva koronavirusa, podaci su Zavoda za javno zdravlje Pančevo. U Pančevu su od poslednjeg preseka registrovana 22 obolela, dok ostale...

najnovije

najčitanije