Novi projekti: Nova vodovodna mreža za ulicu 2. oktobra i izrada projektne dokumentacije za sportsku salu

26/05/2021

Nova vodovodna mreža za ulicu 2. oktobra i izrada projektne dokumentacija za sportsku salu

BEOGRAD, 26. maj 2021 – U Palati Srbija u Beogradu održano je potpisivanje ugovora o bespovratnoj dodeli sredstava nedovoljno razvijenim opštinama u srbiji u ukupnom iznosu od 320 miliona dinara. Program podrške unapređenja razvoja osmišljen je kako bi se omogućio brži razvoj nerazvijenih opština, a samim tim i ubrzao ekonomski rast Srbije. Sredstva su usmerena za realizaciju projekata u okviru programa jedan, koji se odnosi na izradu projektno – tehničke dokumentacije i programa dva, koji podrazumeva unapređenje infrastrukturnih kapaciteta.

Ispred Opštine Opovo, zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov, potpisala je ugovore za dva projekta za koje su sredstva odobrena od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština.

Iz Programa jedan u pitanju je projekat „Izrade projektno – tehničke dokumentacija za rekonstrukciju i dogradnju fiskulturne sale na školskom objektu OŠ „Dositej Obradović“ u Opovu“ za koji su dobijena finansirajuća sredstva u iznosu od 1,5 miliona dinara, dok su za projekat „Rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici 2. oktobar u Opovu“ dobijena sufinansirajuća sredstva u iznosu od 5.257.000 dinara, dok će učešće lokalne samouprave biti 1.847.605 dinara.

Predsednik opštine Opovo je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora i budućom realizacijom dva nova projekta.

„Ovo su veoma značajni projekti i investicije za našu opštinu. Dugo već pokušavamo da pripremimo i realizaujemo projekat izgradnje sportske sale od koje će benefite imati svi sportski klubovi, školska deca, rekreativci, ali i svi ljubitelji sporta koji će moći da prate sportska događanja u adekvatnim uslovima. Naravno, ovo je prvi korak jer bez projektno – tehničke dokumentacije ne možemo aplicirati na konkursima za sufinansiranje sredstava izgradnje objekta.

Što se tiče drugog projekta, on je izuzetno važan za lokalni vodovodni sistem i veoma sam zadovoljan što smo nastavili kontinuitet i svake godine rekonstruišemo po neku ulicu, odnosno menjamo stare azbestne cevi sa novim polietilenskim“, izjavio je Markov.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije