1

Međuokružno školsko takmičenje u atletici: Deset medalja i dva plasmana na republičko takmičenje

Deset medalja i dva plasmana na republičko takmičenje

OPOVO, 19. maj 2021 – U Novom Sadu, na stadionu Karađorđe, 13. maja je održano međuokružno takmičenje u atletici. Osnovnu školu “Dositej Obradović” Opovo, predstavljalo je 16 učenika, osvojeno je 10 medalja i izborena su dva plasmana na republičko takmičenje.

Zlatne medalje osvojile su Ivona Stamenović u kategoriji 5/6 razreda u bacanju kugle, a u istoj disciplini u kategoriji 7/8 razreda, Teodora Vasić je takođe osvojila zlatnu medalju, tako da će njih dve predstavljati našu školu na republičkom takmičenju 19. maja u Sremskoj Mitrovici.

Srebrne medalje osvojili su: Mateja Ola u bacanju vorteksa, Damjan Ivanovski u bacanju kugle.

Bronzane medalje osvojili su: Filip Poledica na 60m, Nina Cvetković u skoku u dalj, Katarina Vasić u bacanju vorteksa, Andrea Stajin na 600m, ženska štafeta 4x100m u sastavu: Iva Krivokuća, Kristina Gasenberger, Ivona Stamenović, Teodora Vasić, takođe su devojke i u ekipnoj konkurenciji sa 16 bodova osvojile bronzu.

Ana Jovanov je u trci na 100m osvojila 7. mesto, Iva Rackov u skoku u dalj 8. mesto, Kristina Gasenberger na 300m 6. mesto, Iva Krivokuća 4. mesto u skoku u vis, Anja Aćimov u skoku u dalj 4 mesto, Marijana Milkovski na 300m 4. mesto, Miljana Bulatović 4. mesto u skoku u vis.

Za Srednju tehničku školu “23 maj”, nastupio je Stefan Jovanov u disciplini bacanje kugle, koji je osvojio zlatnu medalju i takođe izborio plasman na republičko takmičenje.

„Zadovoljni smo rezultatima naših učenika, šteta je za Meteju Olu i Damjana Ivanovskog kojima je za svega par centimetara izmakla zlatna medalja i plasman na republičko takmičenje, ali dobro, mladi su oni i imaće još prilika da se takmiče“, izjavio je nastavnik Nemanja Stojanović.