Oštećena saobraćajna signalizacija u Sakulama: Kome smetaju usporivači brzine u zoni škole?

12/05/2021

Kome smetaju usporivači brzine u zoni škole?

SAKULE, 12. maj 2021 – Tokom noći između 11. i 12. maja u centru Sakula, u zoni usporenog saobraćaja, za sada nepoznati počinioci, poskidali su i odneli delove montažnih usporivača brzine (ležeći policajci) i oštetili saobraćajne znakove koji su tu nedavno montirani u sklopu projekta postavljanja vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije u zoni OŠ „Zoran Petrović“.

Delovi usporivača brzine su poskidani na taj način kako bi vozila mogla da prolaze bez usporavanja, tako da je i motiv ovog postupka očigledan.

Predsednik opštine Miloš Markov izrazio je rezignaciju ovim neodgovrnim postupkom jer je u pitanju centar naselja i zona škole.

„Istovremeno sam i rezigniran i razočaran ovim postupkom s obzirom da je to zona škole i da smo to postavili upravo da bi obezbedili sigurnost učesnika u saobraćaju jer prethodni usporivači nisu bili zadovoljavajući, odnosno, nije moralo da se usporava da bi se prešli. Napominjem, da su novi usporivači brzine u skladu sa svim standardima, tako da poštujući postavljenu saobraćajnu signalizaciju i ograničenje brzine, ovi usporivači brzine se prelaze savršeno bez bilo kakvog oštećenja vozila. Počinioci bi trebalo dobro da razmisle nad svojim postupkom jer u pitanju je bezbednost dece koja tu prolaze“, izjavio je Markov.

Predsednik opštine ističe i činjenicu da je Agencija za bezbednost saobraćaja upravo našu opštinu na osnovu statističkih podataka po broju stradalih označila kao rizčnu, pogotovo po broju stradalih mladih ljudi, tako da je lokalna samouprava na osnovu tih podataka i dobila sredstva na konkursu za realizaciju projekta postavljanja vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije u zoni škole.  

„Mi ćemo u najskorijem vremenskom roku sanirati štetu i vratiti usporivače brzine u pređašnje stanje.

Ja molim građane da imaju obzira ubuduće, da malo razmisle pre nego što tako nešto učine, da ne stavljaju svoje lične potrebe ispred potreba dece, jer i njihova deca idu ili će ići u tu školu, a činjenica je da se na toj trasi puta ranije vozilo prilično brzo“, poručio je Markov za Glas Opova.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije