Druga južnobanatska liga 19. kolo: Pobeda Tempa u Sefkerinu, Opovčani poraženi u Glogonju

10/05/2021

Pobeda Tempa u Sefkerinu, Opovčani poraženi u Glogonju

SEFKERIN / OPOVO, 10. maj 2021 – Nakon teške i „rovovske“ bitke u Sefkerinci su osvojili sa sva tri boda. Golovima Markovića i dvostrukog strela Dimitrova, Tempo je savladao Pobedu rezultatom 3:2.

TEMPO (Sefkerin) – POBEDA (Samoš) 3:2 (1:1); Sefkerinci su već u prvom napadu imali priliku koju u gol ne uspeva da pretvori Dimitrov. Propustili su domaći jos nekoliko dobrih prilika i onda u 33. munutu sudija pokazuje na belu tačku za goste posle starta veznog igrača Tempa u svom šesnaestercu. Međutim, goman Tempa Šiđanin uspeva da zaustavi šut. U 40. minutu Tempo dolazi do vođsva preko Dimitrova koji je došao do lopte na ivici šesnaesterca, zaobišao istrčalog golmana gostiju i plasirao u praznu mrežu. Radost domaćih je kratko trajala jer je Pobeda uspela da izjednači u 42. minutu.

Na početku drugog poluvremena, u 47. minutu sudija prestrogo dosuđuje drugi penal za goste koji oni pretvaraju u pogodak. Nisu se igrači Tempa predavali, napadali su i to im se isplatilo u 75. minutu kada je Stefan Markovic uspeo da jednu nabačenu loptu sprovede u mrežu. I kada su svi mislili da ce se završiti podelom bodova, jedan od najboljih u ekipi domaćih Nikola Dimitrov prolazi po desnoj strani iskosa ka golu i rutinski postiže pobedonosni gol, a igrao se 88.minut.

TEMPO: Šiđanin, Getejanac (Rovčanin 46’), Todorovski, Radojičić, Simeon, Stanisavljević, Jovanov, Erdeljan, Dimitrov, Marković, Zina.

S druge strane, Glogonj je kao domaćin bio ubedljiv u susretu sa opovačkim Omladincom 3:0 i iskoristio priliku da „zasedne“ na prvu poziciju.

REZULTATI 19. kola: Tempo – Pobeda 3:2; Glogonj – Omladinac 1927 3:0; Unirea – Mundial 5:3; Jedinstvo Stević – slobodan tim.

TABELA: 1. Glogonj (44); 2. Jedinstvo Stević (43); 3. Unirea (30); 4. Mundial (20); 5. Pobeda (16); 6. Omladinac 1927 (12); 7. Tempo (8).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

najnovije

najčitanije