Multimedijalni koncept u opovačkoj galeriji: Zemljišta – situacije i dokumenta

23/04/2021

Zemljišta – situacije i dokumenta

OPOVO, 23. april 2021 – U Galeriji „Jovan Popović“ juče je otvorena konceptualna, multimedijalna izložba pod nazivom „Zemljišta: situacije i dokumenta“. Postavku čine radovi 30 umetnika iz Srbije i inostranstva, a izložba je otvorena do 17. maja.

Izložbu su otvorili direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić, filozofkinja i književnica Divna Vuksanović i autor konceta Vojislav Klačar, docent na Fakultetu savremenih umetnosti.

„Umetnički radovi obuhvaćeni konceptualnim okvirom izložbe, realizovani u različitim medijima i putem njihovog ukrštanja, ukazaće kako iz rada na zemlji i sa zemljom proističu raznovrsne situacije koje su nužno i društvenog karaktera, kao i stvaralački procesi koji vode umetnosti indeksa, koju doživljavamo posredstvom dokumenata o izvedenim akcijama“, rekao je Klačar.

Direktorka kulturne ustanove Katarina Nikolić Ralić je najavila buduće programske sadržaje u galeriji u skladu sa epidemiološkom situacijom i najavila izložbu „Stvaraoci Opova“, koja će biti postavljena 22. maja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića (video)

Religija prirode Branimira Ćirovića  https://youtu.be/j10m6iHB6Rk OPOVO, 24. mart 2024 – U opovačkoj Galeriji „Jovan Popović“ otvorena je izložba „Religija prirode“ užičkog slikara Branimira Ćirovića. Umetnik mimetički tretira prirodu, ali pažljivu opservaciju...

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Bioskop: Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila

Projekcija filma „Jorgovani“ 7. aprila OPOVO, 23. mart 2024 – U Kulturnom centru Opovo, 7. aprila su na programu dve projekcije domaćeg filma „Jorgovani“, od 18:00 i 20:00 časova. Ulaznice po ceni od 400 dinara biće u prodaji na dan projekcije. JORGOVANI: dužina...

najnovije

najčitanije