Ravnanje atarskih lenija: I Sefkerinci sproveli akciju uređenja atarskih puteva (video)

01/04/2021

I Sefkerinci sproveli akciju uređenja atarskih puteva

SEFKERIN, 1. april 2021 – Uz podršku lokalne samouprave i mesne zajednice, treća po redu akcija ravnanja atarskih lenija sprovedena je u Sefkerinu. Nakon okupljanja kod crkvene porte sa trakorima i mehanizacijom, sefkerinski poljoprivrednici su natočili gorivo koje finansira lokalna samouprava, a zatim podeljeni u više grupa zaputili se na dogovorene lokacije u ataru.

Akciju su ispratili funkcioneri lokalne samouprave, predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov, pokrajisnki poslanik Predrag Ginculj, predsednica mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić i član Saveta mesne zajednice Stevan Stankov.

Ispred učesnika akcije Ivan Petrov je rekao da su atarski putevi tokom zime devastirani i da će tokom ove akcije osim sefkerinskog atara, verovatno preći i na palilulsku stranu, gde Sefkerinci, takođe imaju dosta poseda.

„Nakon zimskog perioda putevi nisu baš sjajni, ima dosta rupa i mi ćemo u ovoj akciji uraditi sve atarske puteve u Sefkerinu, odziv je solidan, podelili smo se u šest ekipa i ako budemo uspeli radićemo i na palilulskoj strani gde imamo dosta njiva“, izjavio je Petrov.

Predsednik opštine Miloš Markov je izrazio zadovoljstvo što se akcije odvijaju po planu pred prolećne poljoprivredne radove.

„U Sefkerinu nastavljamo trend uređenja lenija i dobro je što uprkos sa izazovima vremena i kišnih perioda koji su bili, ova akcija može da se nastavi na samom početku poljoprivredne sezone. Polako zaokružujemo celu našu opštinu, ovo je treće mesto po redu i nakon toga nam ostaje još samo Opovo. Dobro je što su se poljoprivrednici Sefkerina brzo organizovali, što imaju jasan plan šta hoće i kako hoće da urade i što će danas, nadam se, zaokružiti ovu katastarsku opštinu“, rekao je Markov.

Akcije uređenja atarskih puteva sprovedene su u Sakulama, Barandi i Sefkerinu, a ostalo je još samo da se odradi u Opovu.

 


MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije