Lokalna samouprava i sport: Donacija za sefkerinski Dragon (video)

28/03/2021

Donacija za sefkerinski Dragon


SEFKERIN, 28. mart 2021 – Predstavnici lokalne samouprave i Mesne zajednice Sefkerin uručili su donaciju Borilačkom klubu „Dragon“ iz Sefkerina, a u pitanju je materijal za renoviranje njihove trening sale „Ring“. Klupske prostorije posetili su predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov, pokrajinski poslanik i opštinski odbornik Predrag Ginculj i predsednica Mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić.

Dragon je klub sa dugom tradicijom i njihovi takmičari u raznim borilačkim disciplinama redovno osvajaju najsjajnija odličja na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima.

Internacionalni šampion i trener u klubu Nikola Stankov najavljuje akciju uređenja prostorija, kao i nastupe na narednim takmičenjima.

„Planiramo da okrečimo i renoviramo ovu prostoriju, u toku su nam pripreme ored dva prvenstva, Trofej Beograda gde će nastupiti naši mladi takmičari koji će se okušati u ovom sportu“ izjavio je Stankov.

Predsednik opštine Miloš Markov ističe važnost sporta za pravilan razvoj društva, a ovakve donacije definiše kao indirektnu podršku lokalnim sportskim klubovima.

„Danas smo Borilačkom klubu „Dragon“ donirali materijal da mogu da urede ove prostorije. S obzirom da je vlasnik prostorija mesna zajednica našli smo interes u zajedničkoj akciji gde smo mi donirali materijal, a momci iz kluba će uraditi adaptaciju prostora kako bi bila uslovnija za bavljenje sportom. Ovo je još jedan od vidova, na neki idirektan način na koji pomažemo sport u Opštini Opovo, pored onih redovnih sredstava koje odobravamo putem konkursa za finansiranje sporta. Upravo kroz ovakve zajedničke akcije želimo da pomognemo da naši sportisti sa teritorije Opštine Opovo imaju što bolje uslove i da mogu da se bave svojim sportom i budu što uspešniji“, poručio je Markov.

Borilački klub „Dragon“ uskoro nastupa na Trofeju Beograda, a svakako će im uređeniji prostor za trening omogućiti kvalitetnije pripreme za takmičenja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

najnovije

najčitanije