Ravnanje atarskih lenija: Baranđani pripremili puteve uoči prolećnih radova (video)

27/03/2021

BARANDA, 27. mart 2021 – Nakon Sakula i Baranđani su organizovali akciju ravnanja lenija u svom ataru. Akcija je podržana od strane lokalne samouprave i Mesne zajednice Baranda, a poljoprivrednici –  volonteri su sa svojom mehanizacijom odradili svoj deo posla.

Predsednik opštine Miloš Markov je istakao značaj ovakvih akcija, kao i činjenicu da se u Barandi sprovodi projekat komasacije zbog čega proteklih godina u njihovom ataru nije bilo uređenja atarskih puteva.

„Kada su se stvorili povoljni vremenski uslovi i prošao period kiša, nastavlja se akcija uređenja atarskih puteva. Posle Sakula, došla je na red i Baranda gde su se poljoprivrednici organizovali. Morali su da sačekaju povoljne vremenske uslove kako bi njihov rad imao efekta. Putevi su sada suvi, krenuli su u akciju i izlaze na teren. Lokalna samouprava je kao i u prethodnom periodu obezbedila gorivo za učesnike akcije, dok obi daju svoju mehanizaciju, a Baranda nam je posebno bitna jer se sprovodi komasacija dugi niz godina unazad tako da su nam atarski putevi ovde najzapušteniji. Nakon realizacije akcije u Barandi već narednog petka sledi ista akcija u Sefkerinu, a zatim i u Opovu.“, izjavio je Markov.

Akcija je pripremana i planirana mnogo ranije ali je bila prolongirana zbog lošeg vremena, tako da se ovo sada radi uoči prolećnih radova.

„Više puta smo pomerali ovu akciju zbog lošeg vremena i sada je poslednji rok pred prolećne radove. Podelili smo se u pet ekipa gde će svaka grupa odraditi unapred određene lokacije u ataru, ima dosta rupa koje treba popuniti, zbog čega ćemo svakako odraditi još jednu akciju kako bi smo atarske puteve doveli u najfunkcionalnije stanje“ rekao je ispred organizacije poljoprivrednika iz Barande Aleksandar Veselinov.

Danas je završena Baranda, u naredni petak sledi Sefkerin, a zatim i Opovo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije