Očuvanje i unapređenje zelenila na javnim površinama: Posađeno 183 sadnica u sva četiri opštinska mesta (video)

21/03/2021

Posađeno 183 sadnice u sva četiri opštinska mesta

OPOVO, 21. mart 2021 – Međunarodni dan šuma Opština Opovo je obeležila velikom akcijom pošumljavanja parkova u Sakulama, Barandi, Opovu i Sefkerinu. U organizaciji Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine Opštinske uprave Opovo u okviru programske aktivnosti očuvanja i unapređenja zelenila na javnim površinama Opštine Opovo iz Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine izvojeno je 79.860,00 dinara za nabavku sadnica, koje su raspoređene u sva četiri opštinska mesta.

U akciji sađenja su učestvovali radnici, odbornici i funkcioneri Opštine Opovo i mesnih zajednica, kao i građani volonteri. Zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov ističe značaj zaštite životne sredine i očuvanja šuma kao preventive zdravlja ljudske populacije.

„Danas su svi parkovi u našoj opštini bogatiji za 183 nove sadnice i ovom prilikom želim da se zahvalim svim učesnicima današnje akcije uz čiju pomoć smo pokazali koliko brinemo na očuvanju i održavanju životne sredine u našoj opštini. Ovakve akcije su jako bitne za budućnost naše dece. Na nama kao roditeljima je da učimo našu decu da čuvaju drveće, kao i da rade na povećanju i proširenju zelenih površina“, izjavila je povodom akcije Anka Simin Damjanov.

Nabavku, odabir sadnica i utvrđivanje lokacija njihove sadnje sprovedeni su uz stručnu podršku inspektorke za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Opovo Marine Mitrović, dipl. inženjera šumarstva Ranka Sarića i pejzažnog arhitekte Vojvodinašuma Čedomira Rebića, dok su radnici Šumske uprave Opovo pomogli u pripremi terena za sadnju.

Nabavljeno je i posađeno ukupno 183 sadnica i to sibirskog bresta, hrasta lužnjaka, poljskog jasena, javor mleča, katalpe, duda, a kao posebna ekskluziva su sadnice liriodendrona.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije