Potpisan ugovor u Upravi za kapitalna ulaganja AP Vojvodine: Početak realizacije projekta izgradnje vrtića u Sefkerinu (video)

19/03/2021

Početak realizacije projekta izgradnje vrtića u Sefkerinu

NOVI SAD, 19. mart 2021 – Predsednik opštine Miloš Markov i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević potpisali su danas u Novom Sadu ugovor o prenosu sredstava Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Opštini Opovo za finansiranje dogradnje školskog objekta, odnosno vrtića, u Predškolskoj ustanovi „Bambi“ u naselju Sefkerin.

Ovim ugovorom su za finansiranje realizacije projekta predviđena sredstva u iznosu od 41.966.726 dinara.

„Još jedan u nizu projekat za Opštinu Opovo i za južnobanatski okrug. Do sada smo u Opovu uglavnom finansirali put Opovo – Debeljača, koji će ove godine biti završen jer smo opredelili sredstva za završnu fazu. Kao što vidite mislimo i o drugim stvarima, potpisali smo ugovor o prenosu sredstava za izgradnju vrtića u Sefkerinu. To je nekih četrdesetak miliona dinara za tri odeljenja, 60 do 90 dece. Moram da kažem da smo jako zadovoljni i srećni kada dajemo za ovakve stvari jer to znači da nam se rađaju deca, da nam se povećava natalitet, i da ljudi ostaju u svojim mestima, pogotovo u sredinama kao što je Opovo koje spada u četvrtu kategoriju razvijenosti u Vojvodini. Siguran sam da ćemo i u narednom periodu ulagati, ne samo u obrazovanje i saobraćaj, nego i u ostale oblasti“, izjavio je Nedeljko Kovačević za Glas Opova.

Kovačević i Markov potpisali sporazum

Predsednik opštine Miloš Markov je izrazio zadovoljstvo jer će Sefkerin najkasnije do kraja godine dobiti dugo očekivani vrtić za najmlađe, a ako sve bude po planu vrtić bi mogao biti gotov i do početka nove školske godine.

„Želim da izrazim veliko zadovoljstvo što smo danas u Upravi za kapitalna ulaganja potpisali ugovoru kojem nas je Pokrajinska vlada podržala za projekat izgradnje vrtića u Sefkerinu. Moram da kažem da će ovo biti samostalni objekat za decu predškolskog uzrasta pored objekta u Opovu. Ovo nam mnogo znači i to sa dva aspekta: prvi je što jće koš jedno mesto imati kompletan objekat koji zadovoljava najsavremenije uslove za boravak dece, a drugo je što rešavamo problem koji je postojao dugi niz godina u Opštini Opovo, a to je lista čekanja. Mi imamo dovoljno angažovanih vaspitača i sestara vaspitača, odnosno dovoljno kadra, ali nam je prostorni kapacitet bio problem, posebno sada u doba pandemije. Ovako uz podršku Vlade AP Vojvpdine krećemo u jedan projekat izgradnje i ja se nadam da ćemo što pre početi taj proceduralni deo kako bi Opština Opovo postala bogatija za još jedan vrtić“ poručio je Markov za Glas Opova. Nakon potpisivanja ugovora Markov i Kovačević su razgovarali o novim potencijalnim kapitalnim projektima i njihovoj realizaciji u Opštini Opovo

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije