Opštinski fudbalski kup: DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA, POBEDNIK REŠEN U MARATONSKOJ PENAL SERIJI

10/08/2014

u SPORT

DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA, POBEDNIK REŠEN U MARATONSKOJ PENAL SERIJI
Opovo, 10. avgust 2014;
Omladinac (Opovo) – Radnički (Baranda) 3:3 (3:1) (penali 10:11). Ako je ova utakmica najava nove sezone, onda će ljubitelji fudbala u Opovu i Barandi zaista uživati u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu. Danas smo gledali odličan fudbal, mnoštvo golova i penal seriju kakva se odavno nije videla u Opovu.
Pre početka utakmice, na sredini terena održan je minut ćutanja u pomen Opovčanima Zlatku Umrliću i Dušanu Miliću, koji su tragično nastradali pre dva dana.  Na prvi signal glavnog sudije Janjuša Baranđani su krenuli ofanzivno ali je prvi zapretio šansom igrač Omladinca Mosić. I pored inicijative gostiju, Opovčani prvi dolaze u vođstvo sjajnim golom u 16. minutu iz slobodnog udarca, danas fenomenalnog Kotlajića, koji sa nekih dvadesetak metara šalje loptu u mrežu iza nemoćnog golmana Lazina.
Ubrzo uzvraćaju Baranđani ali odličnom intervencijom u nogeDobrića, golman Popović otklanja opasnost ispred svog gola. Ipak fudbaleri  Radničkog u narednom napadu dolaze do izjednačenja kada Hristov, takođe iz slobodnog udarca, potpuno iskosa sa aut linije, šalje dijagonalu u šesnaesterac Omladinca, a na loptu niko ne reaguje tako da ona polako ulazi u suprotan ugao Popovića.Baranđani i posle ovog pogotka nastavljaju sa atacima na gol Omladinca čiji odbrambeni igrači u dva navrata prilikom kornera konfuzno reaguju. Nakon toga fudbaler Omladinca Jocić sjajnim volejom za malo promašuje okvir gola, a onda Baranđani propuštaju dve izgledne šanse. Popović prvo brani odličan udarac sa distance Mačužića, a nešto kasnije Rošulj iz neposredne blizine pogađa prečku.
Kao što to uvek biva kada se propuste šanse sledi kazna. U 32. minutu  Jocić oduzima loptu na sredini terena, upošljava brzonogog Mosića, koji pravi varku telom i izbacuje svog čuvara iz ravnoteže i onda preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca šalje loptu u nebranjeni ugao golmana Lazina za 2:1. A već posle 6 minuta Omladinac je imao prednost od 3:1. Ponovo fenomenalni Kotlajić, ovog puta sa tridesetak metara šalje ponovo projektil iz slobodnog udarca i matira golmana iz Barande. Do kraja poluvremena još jednu šansu za Opovčane je imao Mosić na asistenciju Andrejića.
Drugo poluvreme je prošlo u dominaciji fudbalera iz Barande, kada je do izražaja došla njihova fizička priprema ali i taktička uigranost. Već u 55. minutu Radnički golom Vučetića smanjuje na 3:2. Omladinac se u nastavku povukao na svoju polovinu opredelivši se na branjenje prednosti. Popović je u tri – četiri navrata odlično intervenisao ali je ipak kapitulirao u 86. minutu kada je nakon centaršuta sa leve strane rezervista Simić glavom poslao loptu u suprotni ugao Popovića. Rezultat kojim se ova utakmica završila u regularnom delu.
Usledili su penali a pobednik je odlučen tek u 13. seriji. U prvih pet penala precizno je bilo po četiri igrača oba tima (Jovanov, Marković, Kotlajić i Jašović za Omladinac, a Dodić, Vučetić, Jovičin i Šušnjar D za Radnički). Lazin je uspeo da skrene šut Filipovića u prečku, a Popović, na isti način šut Dobrića u stativu. U nastavku serije efikasni su bili svi ostali igrači zajedno sa golmanima (Jocić, Mosić, Šušnjar V, Stojanović, Latovljev B i Popović za Omladinac, Arsić, Šušnjar A, Simić, Svilarević i Lazin za Radnički).
Nakon što su se izređali svih jedanaest igrača oba tima krenulo se ispočetka. Popović čita šut Dodića i omogućuje „meč loptu“ Opovčanima. Na „kreč“ stavlja loptu kapiten Jovanov ali pogađa prečku. U narednoj seriji siguran je Vučetić, a šut Markovića golman Radničkog Lazin brani za pobedu Baranđana i prolaz u finale Međuopštinskog fudbalskog saveza Kovačica – Opovo, gde će se susresti sa ekipom Slavije iz Kovačice.
Omladinac (Opovo): Popović, Jašović, Kotlajić,  Stojić (Šušnjar 80′), Jocić, Jovanov, Ivić (Filipović 46′), Marinković (Stojanović 60′), Andrejić (Marković 55′), Mosić, Mikić (Latovljev B 78′).
Radnički (Baranda): Lazin, Šušnjar A, Radojev (Svilarević 46′), Rošulj (Šušnjar D 46′), Arsić, Vučetić, Hristov (Jovičin 46′), Mačužić (Simić 76′), Dobrić, Cukić, Dodić.
IGRAČ UTAKMICE: Ivan Kotlajić (Omladinac).

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije