Veterinarska ambulanta Opovo: Obeležavanje svinja i vakcinacija pasa i mačaka

09/02/2021

u OGLASI

Obeležavanje svinja i vakcinacija pasa i mačaka

Opovo, 9. februar 2021;

U okviru sprovođenja Programa mera zdravstvene zaštite životinja u svim naseljenim mestima opštine Opovo, Veterinarska stanica Pančevo i Veterinarska ambulanta Opovo  vrše obeležavanje i registraciju svinja  i nastavljaju akciju čipovanja i vakcinacije pasa i mačaka protiv besnila.

Obilaskom dvorišta, svinje se registruju, unose u centralnu bazu podataka i obeležavaju ušnim markicama. Na taj nači se vrši praćenje kretanja svinja i dobijaju neophodna dokumenta za njihovu prodaju.

Takođe, nastavlja se  čipovanje i vakcinacija pasa i mačaka protiv besnila što je zakonska je obaveza je svakog vlasnika odnosno držaoca pasa ili mačaka, o čemu se vodi evidencija u okviru centralne baze podataka.Na taj način vrši se kontrola populacije pasa, smanjuje broj pasa lutalica i  ispunjavaju uslovi za nekomercijalno kretanje kućnih ljubimaca za koje se na osnovu izvršene vakcinacije, revakcinacije i obeležavanja od ovlašćene veterinarske organizacije dobijaju zdravstveno uverenje i pasoš.

Pozivaju se vlasnici  i držaoci svinja,pasa i mačaka da se za registraciju, obeležavanje i vakcinaciju svojih životinja obrate na telefone veterinarske ambulante, a naša služba će takođe obilazi vlasnike i sprovodi akciju na terenu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije