Reforma lokalnih finansija: Markov potpisao Memorandum o saradnji kojim se obezbeđuje stručna podrška (video)

08/02/2021

Markov potpisao Memorandum o saradnji kojim se obezbeđuje stručna podrška

Pančevo, 8. februar 2021;

Grad Pančevo i opštine Opovo i Alibunar prve su od 48 lokalnih samouprava koje su sa Švajcarskim sekretarijatom za ekonomske poslove i Projektom Reforma lokalnih finansija II u Srbiji (RELOF2) potpisali Memorandum o saradnji kojim se obezbeđuje stručna podrška Projekta u uspostavljanju ili unapređenju finansijskog upravljanja i kontrole, interne revizije, uvođenju inovativnih modela u javnim finansijama i nadzora nad lokalnim javnim preduzećima.

Svečano potpisivanje Memoranduma o saradnji između projekta RELOF2 i ove tri lokalne samouprave održano je danas u Pančevu, a memorandum je potpisao predsednik opštine Opovo Miloš Markov.

„Želim pre svega da iskažem zadovoljstvo za učešće u projektu RELOF 2, koji se tiče upravljanja javnim finansijama na lokalnom nivou. Smatram da će Opština Opovo imati mnogo benefita od ovog projekta, kao i Grad Pančevo, koji je vodeći partner i opština Alibunar. Ono što mi vidimo kao benefit za participaciju na ovom projektu jeste, sa jedne strane, transparentnost finansija ka našim građanima kao jedan vid odgovornosti lokalne samouprave, a sa druge strane, unapređenje kapaciteta zaposlenih u lokalnoj samoupravi da mogu na efikasan i transparentan način rade i obavljaju svoje delatnosti“, Izjavio je Markov.

Projekat će tokom 2021. i 2022. godine obezbediti ekspertsku podršku za 48 lokalnih samouprava u primeni propisa, uspostavljanju procedura i mehanizama i uvođenju novih alata ovim oblastima. Cilj je da se unapredi način planiranja, raspodele i kontrole trošenja budžetskih sredstava, kao i nadzor nad radom lokalnih javnih preduzeća. Na ovaj način se podržava stabilnost javnih finansija jedinica lokalne samouprave i osigurava bolje pružanje usluga građanima i veća transparentnost u radu lokalnih uprava.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije