Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama: Raspisani konkursi, prijave do 1. marta

31/01/2021

Raspisani konkursi, prijave do 1. marta

Opovo, 31. januar 2021;

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama raspisao je danas konkurse iz svih oblasti svog delokruga rada u ukupnom iznosu od 129.910.400 dinara. Konkursi iz oblasti kulture, javnog informisanja i odnosa s verskim zajednicama trajaće od subote, 30. januara, do 1. marta 2021. godine.

Konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata savremenog stvaralaštva u AP Vojvodini namenjeni su za vizuelnu umetnost u iznosu od osam miliona dinara, a za književno stvaralaštvo i izdavaštvo u iznosu od 15 miliona dinara, koliko je namenjeno i za scensko i muzičko stvaralaštvo.

Konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zaštite i očuvanja kulturnog nasleđa u AP Vojvodini u 2021. godini, u iznosu od 37.810.400 dinara, namenjeni su za tri oblasti. Reč je o istraživanju, zaštiti, očuvanju i promociji nepokretnog kulturnog nasleđa, zatim o istraživanju, zaštiti, očuvanju i promociji pokretnog i nematerijalnog kulturnog nasleđa i o digitalnoj prezentaciji kulturnog nasleđa na nivou lokalnih samouprava.

Konkursi za finansiranje odnosno sufinansiranje projekata i programa u oblasti zaštite i očuvanja tradicionalnog narodnog stvaralaštva Srba u AP Vojvodini, u iznosu od osam miliona dinara, namenjeni su istraživanju, prikupljanju, obradi, zaštiti, valorizaciji, negovanju, prezentaciji i promociji tradicionalnog narodnog stvaralaštva Srba u AP Vojvodini, obeležavanju jubileja vezanih za značajne ličnosti i istorijske događaje, kao i edukaciji i promociji znanja o značaju i vrednovanju tradicionalnog stvaralaštva Srba za očuvanje identiteta i posebnosti zajednice.

Konkurs je namenjen i za digitalnu obradu i prezentaciju ove oblasti kod dece i mladih, kao i promovisanju ovih vrednosti u drugim mestima Republike Srbije i regionu i unapređenju saradnje sa drugim srodnim organizacijama u zemlji. Jedan od ciljeva konkursa jeste i unapređenje rodne ravnopravnosti kroz projekte istraživanja, zaštite i očuvanja tradiconalnog narodnog stvaralaštva Srba u AP Vojvodini.

Raspisan je konkurs i za sufinansiranje nabavke knjiga, drugih publikacija i elektronskih knjiga za javne opštinske i gradske biblioteke u AP Vojvodini u 2021. godini, u iznosu od četiri miliona dinara.

U oblasti kulture raspisan je konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata od značaja za kulturu i umetnost nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica u AP Vojvodini u 2021. godini, u iznosu od 8,6 miliona dinara.

Biće podržani projekti u oblasti savremenog umetničkog stvaralaštva nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica u AP Vojvodini, kao i projekti sa ciljem zaštite, negovanja i prezentacije nematerijalnog kulturnog nasleđa iz sledećih oblasti: izvorni narodni ples, izvorne narodne pesme i muzika, narodni običaji i verovanja i stari narodni zanati u AP Vojvodini, kao i izdavaštvo na jezicima nacionalnih manjina –nacionalnih zajednica.

U oblasti javnog informisanja otvoren je konkurs za sufinansiranje projekata osetljivih grupa u 2021. godini, u iznosu od šest miliona dinara.

Konkurs je namenjen medijima koji objavljuju informacije na znakovnom jeziku, Brajevom pismu ili na drugi način koji omogućava da se nesmetano ostvaruje pravo u javnom informisanju.

Drugi konkurs iz oblasti javnog informisanja namenjen je za unapređenje profesionalnih standarda, u iznosu od tri miliona dinara.

Konkurs za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama koje deluju na teritoriji AP Vojvodine, u iznosu od devet i po miliona dinara, raspoređen je po konfesijama, i reč je o dodeli budžetskih sredstava za sufinansiranje obavljanja graditeljske, dobrotvorne i naučne delatnosti registrovanih tradicionalnih crkava i verskih zajednica, kao i organizacija i ustanova čiji su oni osnivači, a koje deluju na teritoriji AP Vojvodine.

Detaljne informacije o raspisanim konkursima nalaze se na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama na linku: www.kultura.vojvodina.gov.rs u meniju konkursi.


MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

Radno vreme za predstojeće praznike OPOVO, 29. april 2024 Apoteka BENU obaveštava svoje cenjene kupce o radnom vremenu koje će se primenjivati tokom predstojećih praznika. Sreda 1. maj: 8 – 15h Četvrtak 2. maj: 8 – 16h Petak 3. maj: 8 – 18h Subota 4. maj: 7 - 15h...

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

najnovije

najčitanije