Opštinska uprava Opovo – Inspekcija: PLAN INSPEKCIJSKOG NADZORA ZA 2021. GODINU

25/01/2021

PLAN INSPEKCIJSKOG NADZORA ZA 2021. GODINU

Opovo, 25. januar 2021
U 2021-oj godini inspekcijska služba opštine Opovo postupaće u skladu sa Zakonom o inspekcijskim nadzorom i planovima inspekcijskog nadzora koji su usvojeni od nadležnih ministarstava i objavljeni na zvaničnom sajtu opštine Opovo. Planovima su predviđeni redovni inspekcijski nadzori tako da javnim objavljivanjem nadzirani subjekti mogu imati uvid u planirane inspekcije a pre otpočinjanja inspekcijskog nadzora obavezno dobijaju  obaveštenje od inspektora.

Vanredni inspekcijski nadzori će se sprovoditi po potrebi, kada je potrebno doneti hitne mere radi sprečavanja ili  otklanjanja neposredne opasnosti po život i zdravlje ljudi,imovinu, prava i interese zaposlenih i radno angažovanih lica,privredu, životnu sredinu, biljni i životinjsku svet, javne prihode, nesmetan rad organa i organizacija, komunalni red ili bezbednost, kada se postupa po predstavci pravnog ili fizičkog lica.

Prema potrebi i po zahtevu stranke inspektori će davati stručnu i savetodavnu podršku privrednim subjektima.

U oblasti građevinske inspekcije poseban akcenat će biti stavljen na vanredne inspekcijske preglede vezane za bespravnu izgradnju. Ujedno, građevinska inspekcija apeluje na investitore koji imaju tehničku dokumentaciju, građevinske dozvole i lokacijske uslove da provere važnost istih da ne bi ponavljali postupke, kao i investitore čiji su postupci započeti a nije pribavljena upotrebna dozvola, da provere zakonski rok za pribavljanje iste.

Komunalna inspekcija će pored redovne inspekcijske posebno vršiti kontrolu uređenja i održavanja zelenih površina i otvorene kanalske mreže.

Inspekcija za zaštitu životne sredine će pored redovne kontrole zaštite vazduha, upravljanja otpadom i kontrole mera predviđeninih procenom uticaja nadziranih subjekata na životnu sredinu naročito obratiti pažnju na zagađivače vode, vazduha i zemljišta a pre svega na neregistrovane subjete naročito sakupljače metalnog otpada  sa ciljem uvođenja u legalne tokove.

U toku su vanredne inspekcijske kontrole neregistrovanih subjekata na teritoriji opštine Opovo od strane republičkih i pokrajinskih inspekcija.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije