Dom zdravlja Opovo: UTVRĐEN PROTOKOL VAKCINACIJE

19/01/2021

UTVRĐEN PROTOKOL VAKCINACIJE

Opovo, 19. januar 2021;

Predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov posetili su Dom zdravlja Opovo gde ih je direktorka zdravstvene ustanove dr Sofija Popović sa svojim saradnicima upoznala sa protokolom vakcinacije stanovništva koja se uskoro planira na teritoriji Opštine Opovo.

Broj i vrsta vakcina koje će biti distribuirane Domu zdravlja Opovo zavisiće od broja prijavljenih i sprovodiće se sukcesivno u zavisnosti od prioriteta i distribucije. Pre primanja vakcine vršiće se zdravstveni pregled, a nakon vakcinisanja i određeno zadržavanje kako bi se pratio pacijent.

S druge strane, lokalna samouprava će organizovati kol centar čiji će zadatak biti da informiše stanovništvo, daje smernice u vezi prijavljivanja i po potrebi zajedno sa domom zdravlja organizuje prevoz do punkta za vakcinisanje.

Zbog skladištenja i čuvanja vakcina u strogo određenim uslovima vakcinacija će se vršiti isključivo u Domu zdravlja Opovo.

Građani se za vakcinaciju mogu prijaviti na portalu eUprave (direktan link imate i na portalu Glas Opova) ili preko kol centra pozivom na broj 0800 222 334.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije