Dom zdravlja Opovo: VAKCINISANI ZDRAVSTVENI RADNICI KOVID AMBULANTE I HITNE SLUŽBE (VIDEO)

VAKCINISANI ZDRAVSTVENI RADNICI KOVID AMBULANTE I HITNE SLUŽBE

Opovo, 13. januar 2021;

U prvoj fazi imunizacije protiv virusa Covid-19, vakcinisani su zdravstveni radnci kovid ambulante i hitne službe Doma zdravlja Opovo. Odziv je bio masovan, svi su primili vakcinu i izrazili zadovoljstvo što je vakcinacija krenula kao jedan od najefikasnijih preventivnih mera zaštite u aktuelnoj pandemiji.

Direktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović najavila je nove kontigente vakcina, kojim će se vakcinisati i svi ostali medicinski radnici, a nakon toga i stanovništvo Opštine Opovo, Ona je istakla važnost redosleda prioriteta i kolektivne imunizacije.

„Želim da kažem da smo došli do trenutka kada možemo da izađame na kraj sa ovom pandemijom, a to je vakcinacija koja se sprovodi u zemlji. Što se tiče naše opštine i našeg doma zdravlja po prioritetu se vakcinišu zdravstveni radnici koji su u kovid ambulanti. U ovom trenutku prioritet da ovi zdravstveni radnici, kao i zdravstveni radnici u hitnoj službi koji rade transport pacijenata prime vakcinu, a posle pacijenata, odnosno stanovnika koji se nalaze u staračkim domovima. Nekih 15% zdravstvenih radnika je ušlo u taj prioritet, a sa sledećim vakcinisanjem dolaze lekari po drugom redu prioriteta. Za sada smo zadovoljni, odziv je kao i što ste sami videli odziv je masovan, a mnogi od njih su i preležali koronu. Našli smo sklad u redosledu i ispoštovaćemo sve ono što Svetska zdravstvena organizacija i naše Ministarstvo zdravlja nalaže. Ovim putem bih pozvala i stanovništvo da na miran način sačeka, jer država je napravila dobar redosled i dobar način da se imunizacijom obuhvati svo stanovništvo, u ovom trenutku na dobrovoljnoj bazi, što je i preporuka Svetske zdravstvene organizacije“, izjavila je za Glas Opovoa direktorka Doma zdravlja Opovo.  

Medicinski radnici primili su Pfaizer vakcine, a kako su iz Doma zdravlja Opovo najavili u narednom periodu biće dopremljena i Sputnjik vakcina.