Opštinski fudbalski kup: PENAL ZAVRŠNICA U SEFKERINU

04/08/2014

u SPORT

PENAL ZAVRŠNICA U SEFKERINU
Sefkerin, 03. avgust 2014;
POBEDA OPOVČANA NA PENALE. SEFKERINCI OŠTEĆENI ZA NEPRIZNAT GOL. U DRUGOM KOLU KUPA OMLADINAC – RADNIČKI:
Nakon nerešenog ishoda u regularnom toku utakmice, boljim izvođenjem sa jedanaest metara fubaleri Omladinca su se plasirali u drugo kolo opštinskog kupa. Utisak, nezasluženo, jer su Sefkerinci prikazali i bolju igru, a poništen im je i jedan regularan gol.
DSC_0024Da li su rukovodstvo i fudbaleri Omladinca ovu utakmicu shvatili olako ili jednostavno još uvek nisu u takmičarskoj formi, tek ekipa Tempa koja je na ovu utakmicu nastupila sa ukupno 12 igrača, od kojih su četiri bili veterani, ostavila je bolji utisak i držala pozitivan rezultat dok je imala svežine i snage. Činjenica da je 44-godišnji veteran Vidan Mladenović bio jedan od najboljih aktera ove utakmice može samo posramiti mlade fudbalere, posebno gostujućeg kluba. Isto tako, odličnu partiju s druge strane je pružio još jedan veteran Goran Andrejić, koji je dao primer kako se igra i zalaže i u poznim godinama. Međutim, ako uzmemo u obzir sve segmente igre i konačnog pobednika, za igrača utakmice ipak bi smo se odlučili za zaista sjajnog Milana Jašovića iz opovačkog Omladinca.
DSC_0027Činjenica je da su se fudbaleri iz Opova danas propisno obrukali. U meč su ušli kao izraziti favoriti ali to nisu prikazali na terenu. Nepovezana igra, loše reakcije u odbrani, posebno u prvom poluvremenu, rezultirali su ubedljivim vođstvom Sefkerinaca, koji su, iako hendikepirani, odigrali prvo poluvreme školski i postigli dva gola.
DSC_0047Mrežu gostiju iz Opova načeo je već u desetom minutu Vidan Mladenović, da bi u 28. minutu Todorovski povisio na 2:0. U finišu poluvremena mogli su Sefkerinci i da povećaju vođstvo da se prečka nije isprečila nakon sjajnog udarca Paunovića.
Opovčani su u nastavku utakmice izvršili pet izmena (dogovor ekipa pre utakmice, što se toleriše u kup takmičenju), što je sigurno i odlučilo dalji tok meča. Fudbaleri Omladinca su preuzeli inicijativu i krenuli u opsadu gola Sefkerinaca, koji su se u nastavku povukli na svoju polovinu. U 57. minutu, nakon izvedenog kornera, najviši u skoku je bio Jovanov, koji glavom loptu šalje iza leđa golmana Banjaša.
DSC_0063

Međutim, Sefkerinci ubrzo nakon jednog kontra napada postižu novi gol koji sudija Dimitrijevski na signalizaciju pomoćnog sudije poništava zbog navodne ofsajd pozicije. Kako je izveštač sa ove utakmice bio u tom trenutku u liniji sa pomoćnim sudijom, tvrdimo da je pogodak bio regularan tako da je Tempo drstično oštećen. Do kraja utakmice Opovčani su uglavnom „jalovo“ atakovali ka golu Domaćina da bi ipak u 87. Minutu Mosić sa nekih dvadesetak metara oštrim šutem po zemlji uspeo da loptu koja se od stative odbila pošalje  iza gol linije domaćina za konačnih 2:2.
Po završetku regularnog dela utakmice usledili su jedanaesterci. U prve četiri serije svi izvođači su bili efikasni, da bi u poslednjoj petoj seriji igrač Tempa Darko Todorovski pogodio stativu, a Milan Jašović sigurnim udarcem obezbedio svom timu pobedu i prolazak u drugo kolo. U narednom, drugom kolu opštinskog kupa sastaće se opovački Omladinac i Radnički iz Barande.
DSC_0078TEMPO (Sefkerin): Banjaš, Stamenković, Stajić (Radojčić 65′), Simeon, Vukov, Suba, Paunović, Đoševski, Juras, Mladenović, Todorovski.

OMLADINAC (Opovo): Popović (Čačija 46′), Janićijević (Markuc 58′), Jašović, Ivić (Jovanov 41′), Andrejić, Grčak, Mosić, Stojić, Latovljev I, Latovljev B (Marinković 46′), Marković (Milošević 60′).

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije