Veterinarska ambulanta Opovo: NA KLANJE SAMO ZDRAVE ŽIVOTINJE

12/01/2021

u OGLASI

NA KLANJE SAMO ZDRAVE ŽIVOTINJE

Za vlasnike životinja veoma je važno da pre klanja svinja, ovaca ili koza u  domaćinstvu kada je njihovo meso namenjeno za sopstvenu potrošnju, posebno obrate pažnju na zdravstveno stanje životinje.
Spoljašnjim pregledom vlasnik može utvrditi da li životinja ima promene normalnog ponašanja u smislu gubitka apetita, kretanja, eventualno prisutnih promena na koži ili drugih promena.Sve što je odstupanje od uobičajenog razlog je za zabrinutost i tada treba pozvati veterinara da izvrši stručni pregled životinje pre klanja.
Zabranjeno je klanje životinja za koje se sumnja da boluju od zaraznih bolesti, koje imaju povišenu temperaturu ( za svinje iznad 41 stepeni celzijusovih),  potkožne edeme, apscese ili druge promene, životinja koje su lečene a nije prošla propisana kareca za upotrebljeno farmakološko sredstvo itd.
Dogodi se da vlasnik tek nakon klanja uoči promene kod zaklane životinje, najčešće u slučaju crvenog vetra kod tamnih svinja, a meso tada nije za upotrebu.
Da bi se  izbegli slične neželjene situacije i dobili zdravo meso za ljudsku upotrebu, kada je potrebno obratite se stručnoj veterinarskoj službi.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

CVEĆARA I DAROTEKA „FENSI NENSI“ ULEPŠAVA VAŠE PROSLAVE

CVEĆARA I DAROTEKA „FENSI NENSI“ ULEPŠAVA VAŠE PROSLAVE

Cvećara i daroteka FENSI NENSI vaše proslave može učiniti još lepšim. Radimo dekoraciju prostora cvećem, balonima, specijalnim efektima, vatromet i suvi led (dim). Za odlazak na proslave naša radnja je pravo mesto da izaberete poklon. Velika ponuda klasičnog i...

najnovije

najčitanije