Badnji dan u Opovu: U KERTIZU I OVE GODINE KOLEKTIVNA PRIPREMA PEČENICE (VIDEO)

06/01/2021

U KERTIZU I OVE GODINE KOLEKTIVNA PRIPREMA PEČENICE

Opovo, 6. januar 2021;

Tradicionalno, uz posni doručak – ribu i pite od krompire i kupusa, stanovnici opovačkog naselja Kertiz kolektivno pripremaju božićne pečenice. Dok se prasići i poneko jagnje okreću na ražnju, u veseloj prazničnoj atmosferi Kertizanci se pripremaju za proslavu najradosnijeg hrišćanskog praznika.

Ovo je 26. Badnji dan za redom kako se održava ova kolektivna akcija, a kao i prethodnih godina, akciju je obišao predsednik opštine sa svojim saradnicima i čestitao praznik prisutnim građanima.

U ime prisutnih Stevan Marinković je svim građanima naše opštine čestitao praznik.

„I ove godine smo se okupili kao i duži niz godina obavljajući običaje naših pravoslavnih praznika. Danas je Badni dan zbog čega smo se okupili baš u velikom broju, mada je kiša. Sutra je Božić i u ime svih ovih ljudi koji ovde pečenicu spremaju čestitamo Badnji dan i sutrašnji Božić“, poručio je Marinković.

Lokalna samouprava je kao i prethodnih godina podržala ovu akciju.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije