Novi projekat iz bezbednosti saobraćaja: PROJEKTNA DOKUMENTACIJA ZA KRUŽNI TOK U SEFKERINU (VIDEO)

29/12/2020

PROJEKTNA DOKUMENTACIJA ZA KRUŽNI TOK U SEFKERINU

Novi Sad, 29. decembar 2020;

Predsednik opštine Opovo Miloš Markov danas je u Pokrajinskoj vladi Vojvodine potpisao ugovor za projekat „Izrada projektno – tehničke dokumentacije raskrsnice sa kružnim tokom u naseljenom mestu Sefkerin“. Pokrajina sufinansira 1,7 miliona dinara, dok će Opština Opovo učestvovati sa nešto više od 693.000 dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, zajedno sa zamenikom pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Zoranom Tasićem, uručio je ugovore za 21 projekat po Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama u Autonomnoj pokrajini Vojvodini za sufinansiranje razvoja saobraćaja i putne infrastrukture – tehnička dokumentacija. Mirović, Tasić i Markov razgovarali su i o drugim projektima koji se realizuju na teritoriji Opštine Opovo, posebno o nastavku i završetku izgradnje puta Opovo – Debeljača.

Predsednik opštine Opovo Miloš Markov izrazio je zadovoljstvo nizom apliciranih i ostvarenih projekata Opštine Opovo koje sufinansira Pokrajinska vlada.

„Pre nekoliko dana smo bili u ovim prostorijama i potpisivali jedan ugovor, danas potpisujemo drugi, u pitanju je konkurs Pokrajisnkog sekretariijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, konkretno dobili smo sredstva za projektovanje kružnog toka u Sefkerinu. Danas je i pokrajinski premijer najavio da možemo računati da će iduće godine određena sredstva biti izdvojena od strane Pokrajinske vlade i za finansiranje ovih namena. Mi ćemo pripremiti dokumentaciju i spremno dočekati iduću godinu gde se nadam da ćemo u nekom trenutku graditi kružni tok u Sefkerinu na onoj saobraćajnici gde smo procenili da je to zaista potrebno“, izjavio je nakon potpisivanja ugovora Markov.

Mirović je rekao da je Pokrajinska vlada ovog meseca izdvojila 46,1 milion dinara za sufinansiranje 41 projekta iz oblasti bezbednosti saobraćaja u 26 gradova i opština.

Nakon izrade dokumentacije, lokalne samouprave konkurisaće kod republičkih i pokrajinskih fondova za nastavak ovih projekata, čiju će realizaciju Pokrajinska vlada podržati zbog njihove važnosti za bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije