Unapređenje oblasti komunikacija: ČETIRI HOTSPOTA SA BESPLATNOM WIFI MREŽOM I NADZOR ZA PREDŠKOLSKU USTANOVU (VIDEO)

25/12/2020

ČETIRI HOTSPOTA SA BESPLATNOM WIFI MREŽOM I NADZOR ZA PREDŠKOLSKU USTANOVU

Novi Sad, 25. decembar 2020;

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima osam lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine o dodeli bespovratnih sredstava za finansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva za 2020. godinu. Sredstva su namenjena za postavljanje video-nadzora u brojnim predškolskim i školskim ustanovama, kao i za jačanje kapaciteta interneta, što je posebno značajno za turističku privredu

Bespovratna sredstva, u ukupnom iznosu od gotovo 5,2 miliona dinara, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam dodelio je opštinama Bač, Nova Crnja, Opovo, Žitište, Irig, Sečanj, Šid i Srbobran.

Predsednik opštine Opovo Miloš Markov potpisao je ugovor ispred lokalne samouprave, istakao zadovoljstvo novim projektom i izrazio nadu da će u 2021. godina biti više projekata za unapređenje naše opštine.

Dodela ugovora u Vladi AP Vojvodine

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo danas ovde na uručivanju ugovora kod Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam Atonomne pokrajine Vojvodine. Opštini Opovo su odobrena sredstva na konkursu za unapređenje informacionog i komunikacionog društva, konkretno Opština Opovo je dobila četiri hotspot lokacije sa besplatnim internetom u sva četiri naseljena mesta i nadzor za našu predškolsku ustanovu. Drago mi je što smo već pre isteka 2020. godine uspeli da apliciramo na konkurse, da prolazimo i ovo je treći konkurs Pokrajinske vlade gde Opština Opovo dobija sredstva i nadamo se da će ovo biti još intenzivnije 2021. godine i da ćemo često biti ovde i potpisivati ugovore za unapređenje naše opštine“, izjavio je Markov nakon potpisivanja ugovora.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević rekao je da projekti koji će biti realizovani zahvaljujući ovom konkursu imaju za cilj i povećanje bezbednosti i kvaliteta života građana.

Za realizaciju ovog projekta Opštini Opovo su odobrena sredstva u ukupnom iznosu od 1,2 miliona dinara.

https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3592187/mirovic-unapredjenje-oblasti-telekomunikacija-u-osam-opstina-u-vojvodini

https://www.google.com/url?rct=j&sa=t&url=https://www.b92.net/lokal/sid/ekonomija-sidu-dodeljena-bespovratna-sredstva-za-internet-i-video-nadzor-1786214&ct=ga&cd=CAEYACoTMzkyODk4MDI1NTc2ODQ1MDIyOTIZNGI5OGUxZWU1YmQ3ZTQyZTpyczpzcjpSUw&usg=AFQjCNFKVuPkSm1K6zPe7RGHJtx4GeiPqw

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije