Unapređenje bezbednosti saobraćaja: POTPISAN UGOVOR ZA PROJEKAT SAOBRAĆAJNE SIGNALIZACIJE U ZONI ŠKOLE U SAKULAMA

23/12/2020

POTPISAN UGOVOR ZA PROJEKAT SAOBRAĆAJNE SIGNALIZACIJE U ZONI ŠKOLE U SAKULAMA

Novi Sad, 22. decembar 2020;

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Ognjen Bjelić, dodelio je, na osnovu sprovedenog javnog konkursa, ukupano 46,1 milion dinara za sufinansiranje 41 projekta iz oblasti bezbednosti saobraćaja u 26 gradova i opština na teritoriji AP Vojvodine.

Za bespovratna sredstva, na konkursu koji je raspisan 27. novembra ove godine, jedinice lokalne samouprave su mogle da kandiduju projekte namenjene usporavanju saobraćaja u zonama škola, zatim za postavljanje brzinskih displeja u zonama škola, usporavanje saobraćaja pri ulasku u naseljeno mesto i postavljanje semafora.

Opština Opovo je za „Projekat saobraćaja i saobraćajne signalizacije u zoni škole u Sakulama (postavljanje vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije u zoni OŠ „Zoran Petrović“) , dobila 800.000 dinara a ugovor je potpisala zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov. Deo koji će sufinansirati Opština Opovo iznosi 620.080,00 dinara.

Zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov

Prioritet Pokrajinskog sekretarijata je povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju, a naročito dece, te će u narednom periodu nastojati da se urede sve zone škola na teritoriji Vojvodine.

Po ovom konkursu su dodeljena sredstva za uređenje 39 zona škola saobraćajnom signalizacijom i tehničkim sredstvima i uređenje još 26 zona škola postavljanjem brzinomera. Značajna sredstva od približno dvadeset miliona dinara su dodeljena za postavljanje sedam semafora.

Takođe, deo novca dodeljen je i za projekte koji se odnose na usporavanje saobraćaja pri ulasku u naseljena mesta i u zonama usporenog saobraćaja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije