Maraton i ultramaraton: MITIĆ NIŽE KILOMETRE I NA TAKMIČENJIMA I U HUMANITARNE SVRHE

19/12/2020

MITIĆ NIŽE KILOMETRE I NA TAKMIČENJIMA I U HUMANITARNE SVRHE

Opovo, 19. decembar 2020;

Opovački maratonac i ultramaratonac, član opovačkog atletskog kluba „Spartak“ Aleksandar Mitić imao je niz takmičenja prethodnih meseci. Prvo u nizu bilo je takmičenje na Tari 4. jula na 63km, gde je osvojio 12. mesto. Drugo takmičenje je bilo u Čortanovcima 29. avgusta gde je Mitić istrčao 43km i osvojio 15. mesto.

Sledeće takmičenje je bilo u Bukovcu – Fruška Gora 12. septembra, 45,7km i osvojio 9. mesto. Fruškogorski maraton održan je 9. septembra gde je Mitić pretrčao 85km sa 3.400m uspona i osvojio 12. mesto, inače ovo je bila najduža trka ove godine. Krajem istog meseca, 27. septembra, održana je trka na Rajcu, 34km i osvojeno 12. mesto.

I tokom oktobra Mitić nastavlja sa takmičenjima: 3. oktobar Suva planina, vertikalni kilometar zato što se trči od podnožja planine do vrha, gde je Mitić pretrčao deonicu 4,6km i osvojio 24 mesto; 10. oktobar Subotička peščara 34,6km, 18 mesto; 17. oktobar planina Kablar, 34,6km, 16. mesto; 25. oktobar Zasavica kod Sremske Mitrovice 43,6km, 8. mesto.

Između ostalog Aleksandar Mitić je nastupio i na dve humanitarne trke. Prva je bila virtuelna, gde je trčao u Opovu na nasipu pored Tamiša u dužini maratonske trka od 42,2km, kao podrška osobama obolelim od dijabetesa. Druga humanitarna trka na kojoj je nastupio bila je 13. decembra, bila je “trka za malu Minju”, od Pančeva do Kragujevca, koja inače boluje od spinalne mišićne atrofije, a čije lečenje košta 2,3 miliona dolara. Trka je bila štafetnog karaktera, gde je svako od učesnika istrčao jednu od deonica, a Mitić je istrčao poslednjih 37km od Markovca do Kragujevca.

Aleksandar Mitić je do sada u ovoj godini istrčao oko 2.000km i njegov najbolji rezultat ove sezone je treće mesto u ukupnom plasmanu u “Vojvođanskoj treking ligi”.

Poslednje dve godine Mitić trči sa utrnutim desnim stopalom, što je posledica diskus – hernije, što u velikoj meri otežava njegovo trčanje i odražava se kako na rezultat tako i na plasman, ali njegova volja i upornost da se bavi trčanjem je jače od svega.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije