Jubilej nevladine organizacije: 10 GODINA SIGURNOG ŽIVOTA

16/12/2020

10 GODINA SIGURNOG ŽIVOTA

Opovo, 16. decembar, 2020
Udruženje „Siguran život“ iz Opova obeležava 10 godina od osnivanja i ovom prilikom želi da se zahvali svim partnerima i saradnicima, prijateljima, na velikoj podršci i razumevanju koje su pružali tokom realizacije projekata kao i u svakodnevnom radu.

Udruženje je osnovano u Opovu 03. decembra 2010. a registrovano u Agenciji za privredene registre Republike Srbije 16. decembra 2010. godine.

Ciljevi udruženja, inkorporirani u njegovu misiju i viziju budućeg razvoja, a definisani u Statutu udruženja, su: poboljšanje uslova života građana, poboljšanje uslova za ostvarivanje sloboda i ljudskih prava građana zagarantovanih Ustavom i zakonima Republike Srbije, a u skladu sa postulatima Evropske unije i poveljama Ujedinjenih nacija, sa posebnim osvrtom na pravo na različitost, verska, nacionalna, rodna i seksualna opredeljenja i prava, prava deteta i mladih i pravo na zdravu životnu sredinu. Misija udruženja je pokretanje i sprovođenje incijativa i projekata za unapređenje kvaliteta života u lokalnoj zajednici i šire, podizanje svesti građana o njihovim pravima, kao i zaštita sredine u kojoj živimo, na svim nivoima – kako ekološkom tako i na socijalnom, kulturnom i svakom drugom polju u kome se ogleda dobrobit jednog društva.

Prateći te ciljeve, Udruženje je sprovelo mnoge projekte, uglavnom iz fondova Evropske unije, sarađujući pri tom sa jedinicama lokalne samouprave, lokalnim institucijama, obrazovnim ustanovama, javnim preduzećima i organizacijama civilnog društva.

U lokalnoj zajednici, Udruženje je do sada sprovelo tri velika projekta u partnerstvima sa Opštinom Opovo, Udruženjem paraplegičara i kvadriplegičara, UPIK Opovo iz Barande, i NVO Incijative mladih Opova.

Pored formalnih projekata, udruženje je učestvovalo u raznovrsnim malim akcijama i pružalo podršku drugim organizacijama civilnog društva u pripremi i realizaciji projekata, najviše usmerenih na poboljšanje položaja ranjivih socijalnih grupa.

Više o aktivnostima Udruženja možete saznati na sajtu: http://siguranzivot.org/

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Kako do besplatnog putnog osiguranja preko RFZO-a

Tokom prošle godine izdato je 61.172 potvrde o pravu korišćenja zdravstvene zaštite u zemljama sa kojima Srbija ima ugovore. Izvor/Politika Stiže polako letnja sezona i pripreme za odmor. Bez obzira na to da li će putovati u sopstvenoj organizaciji ili preko...

najnovije

najčitanije