Janković: NOVU GODINU DOČEKAJTE SA PORODICOM, BEZ OKUPLJANJA

09/12/2020

Tanjug, 9. Decembar 2020
Imunolog Srđa Janković pozvao je građane da smanje sve kontakte van svog domaćinstva i da Novu godinu dočekaju sa porodicom bez okupljanja.

On je naveo da su okupljanja sa razlogom zabranjena. Cilj mera koje su na snazi je da se spreči pogoršanje situacije, zatim da se stabilizuje stanje, a tek onda počne da se poboljšava.

“Još je rano pričati o poboljšanju situacije, ali je važno da ne vidimo više pogoršanje. Od toga će zavisi predlozi daljih mera. Naglasak nije samo na pooštravanju mera, već da se sprovode mere koje su na snazi”, naglasio je Janković.

On je ukazao da je na snazi mera zabrane okupljanja, ali da su rezervacije rasprodate za doček Nove godine u klubovima, restoranima, kafićima.

“To ne ide jedno sa drugim. Apelujem na građane da poštuju mere i preporuke. Ako se budemo okupljali samo ćemo Novu godinu već na početku učiniti lošijom nego što želimo da bude”, rekao je on.

Ističe da se ne može računati na kolektivni imunitet kao zaštitu i da to može da promeni samo vakcina.

“Uzdanje u kolektivni imunitet sada ne pomaže već samo maska, distanca i ne okupljati se”, rekao je on i dodao da je velika stvar što je u Velikoj Britaniji odobrena vakcina i što je počela vakcinacija.

Napominje da vakcinu ne treba gledati kao “čarobni štap”. Ima ljudi koji misle da će vakcina da sve reši, ali i onih koji smatraju da je vakcina najveće zlo. I jedna i druga krajnost, kako kaže Janković, nisu dobre.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije