Peporuke lekara: ŠTA KAD SE ZARAZI JEDAN ČLAN PORODICE

02/12/2020

ŠTA KAD SE ZARAZI JEDAN ČLAN PORODICE

Članovima porodice u kojoj je kod nekog od članova domaćinstva potvrđen virus COVID 19 nalaže se rešenjem sanitarne inspekcije karantin u kućnim uslovima u trajanju od 14 dana.

Člana domaćinstva kod koga je potvrđen virus COVID 19, u koliko to mogućnosti dozvoljavaju, potrebno je izolovati u jednoj prostoriji.

Zajedničke prostorije je potrebno dezinfikovati  nakon što ih je  koristila zaražena osoba.

U situaciji kada u stambenom objektu postoje jedno kupatilo, kuhinja, hodnik i slično potrebno je vršiti dezinfekciju tih prostorija alhoholom nakon svakog ulaska zaražene osobe u nju.

Kada zaražena osoba mora da ode do kupatila, kuhinje, hodnika mora da nosi masku i da se svi predmeti koje je dodirnula – slavine, kvake, tuš i sl. prebrišu 70-postotnim alhoholom.

Preporuka je da se hrana zaraženoj osobi ostavlja ispred vrata.

Mole se građani da poštuju navedene preporuke kako bi  sačuvali svoje zradvlje i zdravlje svoje porodice.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije