Međunarodna onlajn-izložba dečijih crteža “Čaroban svet bajki” – 2020 Srbija (Opovo): ON LINE IZLOŽBA NA YOUTUBE

01/12/2020

ON LINE IZLOŽBA NA YOUTUBE

Predstavljamo vam izložbu dečjih crteža „ČAROBAN SVET BAJKI“, koju je organizovalo Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“ iz Opova, u okviru festivala „Nedelja ruskog dečjeg filma BAJKE DETINJSTVA – 2020“ u Srbiji (Opovo).

Na radost organizatora, uz podršku KSORS-a u Srbiji, Međunarodno takmičenje “ČAROBAN SVET BAJKI” preraslo je u virtualnu izložbu dečjih radova na međunarodnom nivou.

Šarene dečje crteže, rađene s ljubavlju, poslali su na konkurs mladi umetnici iz 23 svetskih država: iz Arapske Republike Egipat, Belorusije, Bugarske, Estonije, Floride (SAD), Francuske, Grčke, Hrvatske, Iordanije, Italije, Južne Osetije, Kirgizije, Livana, Luganske Narodne Republike, Maroka, Nemačke, Palestine, Rusije, Sirije, Srbije, Švedske, Turske i Ukrajine.

Za ovu izložbu odabrali smo dečije radove različitih uzrasta od 4 do 17 godina. Nemaju svi takmičari godine studija u umetničkoj školi i veštine „velikih slikara“ iza sebe, već je svako od njih u svoj rad uložio delić svoje duše, potrudio se i pružio nam priliku da bajku pogledamo očima deteta! Zaista smo želeli pružiti svim mladim talentima priliku da se osećaju u ulozi pravih velikih umetnika, stoga su svi predstavljeni na izložbi radovi umetnuti u teške okvire bageta, poput najboljih platna svetski poznatih umetnika, izloženih u dvoranama Ermitaža, muzeju Prado i Luvru.

Radovi su vrlo različiti, divni, zanimljivi! Slivali su se  radosnim potocima da bi se spojili u jednu celinu, a to je 289 crteža na jednoj virtualnoj platformi – izložbi „Čaroban svet bajki“!

Dobrodošli na našu virtualnu izložbu!

Nadamo se da vas radovi naših mladih umetnika neće ostaviti ravnodušnima!

Organizator Međunarodne onlajn-izložbe “Čaroban svet bajki” – 2020 u Srbiji: Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije “Srbija u srcu – Rusija u duši” Opovo.

Medijska podrška – Informativni portal “Ruski mir“, Glas Opova, ORS “Rusija” Novi Sad, KSORS  Srbije.

Finansijska podrška – Nacionalni savet Ruske nacionalne manjine i rukovodstvo opštine Opovo.

https://www.facebook.com/srbijausrcurusijaudusi

Zahvaljujemo svim učesnicima takmičanja, koji su poslali svoj rad!

Udruženje  “Srbija u srcu – Rusija u duši” Opovo.

Srbija

2020

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije