Epidemiološka situacija u Opovu: TOKOM VIKENDA 34 NOVIH SLUČAJEVA VIRUSA COVID-19

29/11/2020

TOKOM VIKENDA 34 NOVIH SLUČAJEVA VIRUSA COVID-19

Opovo, 29. novembar 2020;

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo, tokom vikenda u Opovu je zabeleženo novih pozitivnih 34 slučajeva virusa Covid-19 (subota 13, nedelja 21).

Institut za javno zdravlje Vojvodine ocenio je epidemiološku situaciju u AP Vojvodina kao vanrednu sa daljom tendencijom pogoršanja. Po broju novih slučajeva prednjače Novi Sad, Pančevo (južni Banat), Sremska Mitrovica, zatim Zrenjanin, Subotica i Sombor. Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji, gotovo kritičnoj i u ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova u Vojvodini situacija se ocenjuje kao vanredna.

Institut za javno zdravlje Vojvodine apeluje na sve građane da se ponašaju odgovorno i preporučuje da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi:

1. Poštovanje fizičke distance od najmanje dva metra;

2. Izbegavanje zadržavanja u zatvorenom prostoru u kojem boravi velik broj ljudi, poput ugostiteljskih objekata u kasnim satima, različitih proslava, zabava gde se peva i glasno govori, gde dolazi do bliskog kontakta jer se time omogućava prenos veće količine klica i pojava teže kliničke slike;

3. Obavezno nošenje zaštitinih maski u svim zatvorenim prostorima, posebno gde je veći broj ljudi (javni prevoz, kafići, restorani, pijace i sl.);

4. obaveznu primenu maske za hronične bolesnike i starije od 65 godina i na otvorenom;

5. Preporučeno nošenje zaštitnih maski na otvorenom za zdrave;

6. Redovno pranje ruku odnosno upotreba dezinfekcionih sredstava na bazi alkohola;

7. Preporučuje se osobama koje su bile u kontaktu sa potvrđenim slučajevima da ostanu u samoizolaciji 14 dana od poslednjeg kontakta.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije