Kirbaj u Opovu: PRAZNIČNA MISA UZ PRIDRŽAVANJE EPIDEMILOŠKIH MERA

image_pdfimage_print

PRAZNIČNA MISA UZ PRIDRŽAVANJE EPIDEMILOŠKIH MERA

Opovo, 19. novembar 2020;

Praznik opovačke katoličke župe Sv. Elizabeta Ugarska ove godine je obeležen i proslavljen u skladu sa poštovanjem epidemiloških mera. Na misi u crkvi je bio ograničen broj vernika kako bi se održavala fizička distanca.

Opštinski većnik Igor Vujić čestitao je okupljenim vernicima i članovima crkvenog odbora praznik i takođe, preneo pozdrave predsednika opštine Miloša Markova, koji se nalazi u samoizolaciji zbog čega nije mogao da prisustvuje misi.

„Nažalost, ove godine zbog pandemije koronavirusa svi smo prinuđeni da događaje organizujemo u ograničenom obimu i to činimo jer je zdravlje najbitnije. Svim katoličkim vernicima u Opštini Opovo čestitamo blagdan sa željom da ga proslave sa svojim najbližima u krugu porodice“, rekao je Vujić ispred lokalne samouprave.

Predsednik crkvenog odbora Jovica Gasenberger se zahvalio lokalnoj samoupravi na čestitkama, kao i na podršci u renoviranju i adaptaciji župnog doma kao jednog od najstarijih objekata u našoj opštini. Gasenberger je iskoristio priliku da pomene našeg sugrađanina Ranka Jovanova, koji kao pravoslavni vernik svake godine u duhu verske tolerancije i poštovanja prisustvuje na njihovoj misi.