Obilazak javnih ustanova i preduzeća: APEL SVIM GRAĐANIMA DA SE PRIDRŽAVAJU PREVENTIVNIH MERA (VIDEO)

13/11/2020

APEL SVIM GRAĐANIMA DA SE PRIDRŽAVAJU PREVENTIVNIH MERA

Opovo, 13. novembar 2020;

Povodom veoma ozbiljne i alarmantne epidemiološke situacije u Opštini Opovo, javne ustanove i preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava, obišli su predsednik opštine Miloš Markov i direktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović.

Oni su obišli Opštinsku upravu, Predškolsku ustanovu „Bambi“, Osnovnu školu „Dositej Obradović“, Opštinsku narodnu biblioteku i Javno preduzeće „Mladost“. Konstatovano je da se u objektima ovih ustanova i preduzeća primenjuju propisane mere u smislu nošenja zaštitnih maski zaposlenih, posetilaca i korisnika, broja zaposlenih koji borave u propisanoj kvadraturi prostora i dostupnosti dezinfekcionih pultova na ulazima.

Direktorka DZ Opovo dr Sofija Popović je istakla značaj i neophodnost poštovanja mera zaštite jer je situacija izuzetno ozbiljna i jedini način da se epidemija kontroliše. Kako je doktorka Popović rekla, šire građanstvo se, nažalost, ne pridržava propisanih mera.

„Situacija kod nas može se definisati kao vrlo alarmantna. Alarmantna iz jednog razloga što sve preporuke i sve mere koje su date možemo za sada reći da sigurno nisu ispoštovane. I ono što sam signalizirala i predsedniku opštine, kao i stanovništvu i svojim pacijentima jeste da ukoliko se ne budemo pridržavali i preporuka i mera pravimo jedan kolaps sistema, pogotovo zdravstvenog sistema, da sutra sve nas dovodimo u situaciju da pacijent neće moći biti ispoštovan i da pacijent neće naći mesto u zdrvastvenom sistemu ili bolnici.prioritetne mere su mere koje su za sada date kao preporuke, a to je da se u svim zatvorenim prostorijama naprave takvi rasporedi rada da svaka osoba u svom okruženju ima bar četiri kvadratna metra, a da u prostorijama restorana i drugim objektima uslužne delatnosti napravi takav red da jednostavno nose maske i ulazi određen broj ljudi koji je propisan“, poručila je Popović.

Predsednik opštine Miloš Markov je zadovoljan sprovedenim merama u javnim ustanovama i preduzećima ali je istakao ozbiljnost situacije i potrebu da se građani pridržavaju mera na javnim mestima i u javnom prevozu.

„Počeli smo od nas samih da vršimo ovu kontrolu zato što nam je veoma bitno s obzirom da u ove naše ustanove građani dolaze svakodnevno. Vrlo nam je bitno da li su zaštićeni i zaposleni i građani. Da li postoje maske i da li ako građanin uđe a nema masku, može da dobije u ustanovi. Situacija je zabrinjavajuća i želimo da pokažemo primer, prvo od naših javnih ustanova da mora da se vodi računa, da postoje mere koje moraju da se primenjuju. Akcenat je na primeni postojećih mera, jer njihovom primenom postižemo efekat, odnosno delujemo kao preventiva da se ova pandemija manje širi na teritoriji naše opštine. Ovom prilikom apelujem na naše sugrađane da nose zaštitne maske, posebno na javnim mestima, u javnom prevozu i da je to najbolji način da zaštite sebe kao i ljude u svom okruženju“, izjavio je Markov

Ozbiljnost situacije govori i podatak da se svakim danom rapidno povećava broj zaraženih na teritoriji naše opštine. Epidemiju trebamo shvatiti ozbiljno i pridržavati se preventivnih mera. Pre svega nošenja zaštitnih maski i socijalnog distanciranja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije