Zaštita životne sredine: SANIRANJE DEPONIJE KOD MALOG GROBLJA (VIDEO)

10/11/2020

SANIRANJE DEPONIJE KOD MALOG GROBLJA

Opovo, 10. novembar 2020;

Po peti put u poslednjih par godina sanira se divlja deponija kod malog groblja u Opovu. Osim što je u pitanju lokacija na kojoj postoji upozorenje da se ne sme skladištiti otpad, to je i mesto gde je zbog neposrednog susedstva groblja neprikladno za odlaganje smeća. Međutim, ni apeli ni upozorenja nisu imali odjeka kod građana koji uporno ovde bacaju smeće i skladište građevinski otpad.

Lokalna samouprava je angažovala firmu Bajići kop koja sprovodi radove na čišć4enju i sanaciji otpada na ovoj lokaciji.

Zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov se osvrnula na situaciju u vezi malog groblja, posebno nedavnog vandalskog čina rušenja nadgrobnih spomenika i zahvalila se komunalnom preduzeću na brzoj reakciji i sanaciji štete.

„Apelom građana lokalna samouprava je počela sprovođenje rešavanja problema s kojim smo se susreli na malom groblju u Opovu. Prvi veliki problem bio je rušenje nadgrobnih spomenika na malom groblju koji su izazvali za sada nepoznati počinioci. Želim da se zahvalim JP „Mladost“ Opovo čiji radnici su pomogli u popravci nadgrobnih spomenika. Drugi veliki problem kod malog groblja je ova deponija koju sada saniramo i ovom prilikom želim da apelujem i zamolim građane da otpad bacaju na mesta koja su predviđena za to“, rekla je Simin Damjanov.

Predstavnici lokalne samouprave su najavili sistemsko rešenje u vezi čuvanja prostora malog groblja i ponovo uputili apel građanima da ne skladište otpad na ovoj lokaciji.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije