Projekat vodosnabdevanja: SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA RESORNOG MINISTARSTVA I KfW BANKE

09/11/2020

SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA RESORNOG MINISTARSTVA I KfW BANKE

Opovo, 9. novembar 2020;

U cilju jačanja lokalnog razvoja u oblasti komunalne infrastrukture u izgradnji i izradi projekata u oblasti vodonabdevanja i kanalizacije, u organizaciji Ministartva građevine, saobraćaja i infrastrukture održan je sastanak na kome su prisustvovali, predstavnici resornog Ministarstva, eksperata  angažovanih od strane nemačke razvojne banke KfW  i predstavnicka Opštine Opovo, gde su prisustvovali predsednik opštine Miloš Markov, direktor JP „Mladost“ Opovo Dragan Živković, rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Slavko Mančev i rukovodilac Odeljenja za urbanizam Rade Cvetanović.

Cilj programa koji sprovodi Ministartvo jeste razvoj, projektovanje, rehabilitacija i izgradnja novih hidrotehničkih objekata vodosnabdevanja i kanalizacije koji će doprineti održivom i sveobuhvatnom upravljanju vodnim resursima, zaštiti životne sredine, klimatskim promenama i energetskoj efikasnosti, kao i definisanje projekata za pomoć za izgradnju i izradu tehničke dokumentacije objekata vodosnabdevanja i kanalizacije.

Na sastanku je anliazirano stanje sistema vodosnabdevanja na teritoriji Opštine Opovo, izvorište, bunari, dovodni cevovod sirove vode, postrojenja za preradu vode (fabrika vode), rezervoari, potisni cevovodi pitke vode do naseljenih mesta Baranda, Sakule i Sefkerin, kvalitet vode za piće,  monitorig, kao i analiza stanja vodovodne mreže u naseljenim mestima, podaci o gubicima vode, potrošnnji eletrične energije i prioriteti  u pogledu izrade teničke dokumentacije i izgradnji odnosno rekonstrukciji postojeće vodovodne mreže.

Na osnovu zajedničke analize stanja definisani su sledeći prioriteti: izrada tehničke dokumentacije i rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže u Sakulama (gde je postojeća mreža od azbestnih cevi i najveći su gubici vode), Barandi i Sefkerinu, kao i izvođenje radova na završetku rekonstrukcije vodovodne mreže u onim ulicama u Opovu u kojima nije izvrešena zamena starih azbestno cementnih cevi, novim cevima od polietilena.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije