Recepti kuhinje hotela Stari Banat: DOMAĆI POTAŽ OD BROKOLIJA

03/11/2020

u OGLASI

DOMAĆI POTAŽ OD BROKOLIJA

Opovo, 3. novembar 2020;

Potaž od brokolija, zdravo, ukusno i jednostavno.

Priprema: crni luk iseći na sitno i dinstati sa prethodno samlevenom  šargarepom i celerom, dok povrće ne bude gotovo 70%.

Brokoli dobro oprati i kuvati u ključaloj  slanoj vodi 10 minuta, da ne izgubi  hlorofil. Krompir oljuštiti i skuvati do 80%. U šerpu sa lukom i korenastim povrćem dodati kuvani krompir i fond od brokolija začiniti i kuvati 25 minuta. Tost hleb iseći na kockice i zapeći u rerni. Brokoli propasirati i dodati u šerpu, sipati 1dl pavlake potaž, u zavisnosti od želje dodatno propasirati. Potaž od brokolija posuti krutonom i  peršunovim lišćem servirati toplo sa pavlakom.

Namirnice:

brokoli 1kg

krompir 500g

crni luk 200g

šargarepa 300g

celer 100g

peršunovo lišće

neutralna pavlaka 2dl

tost hleb, 3 kriske (kruton) 

so 

biber

ulje

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije